Когато става въпрос за ниско либидо, обикновено винаги се прави

...
Когато става въпрос за ниско либидо, обикновено винаги се прави
Коментари Харесай

5 неща, които се бъркат с ниско либидо

Когато става въпрос за ниско либидо, нормално постоянно се прави връзка с разполагаем физически или психически проблем. Понякога обаче погрешно етикетираме разнообразни проблеми в половия живот като „ ниско либидо “.

Липсата на предпочитание за секс не всеки път се дължи на ниско либидо. Много хора неправилно си слагат тази „ диагноза “, смятайки че имат някакъв физиологичен или психически проблем. Истината обаче е малко по-различна. Всеки случай на понижено предпочитание за секс или неговата цялостна липса би трябвало да бъде обсъждано самостоятелно. Вижте 5 неща, които се бъркат с ниско либидо:
Секс, който не ви удовлетворява
Много хора имат полови мечти или просто полови стремежи, за които не им е комфортно да приказват с колегата си. Може би се срамят от това или просто не знаят по какъв начин да приказват по тематиката. Крайният резултат обаче е, че не получават това, от което имат потребност в полов проект. Това от своя страна понижава желанието за секс, тъй като в последна сметка сексът не е тъкмо този, който ще им донесе най-голямо угаждане.

Тревожност, обвързвана със секса
Хората, имащи някаква степен на тревога, обвързвана със секса, също имат по-ниско полово предпочитание. Тази полова тревога може да бъде обвързвана с липса на опит, предходна контузия, предубеждения, свързани с тялото или терзание по отношение на представянето в леглото. Повечето полови усложнения, без значение дали става въпрос за понижено предпочитание, проблеми с достигането до оргазъм или проблеми с възбудата, се дължат на някакъв психически проблем като тревогата.

 Добави изложение

Социално съпоставяне
Всъщност имате ли ниско либидо или просто сравнявате своето с това на останалите? Някои сексолози назовават това „ резултат на общественото съпоставяне “ – когато човек счита, че всички вършат секс непрекъснато и постоянно имат това непринудено предпочитание. В реалност вашето полово предпочитание може да е изцяло обикновено, а да имате проблем само с усещането си какво би трябвало да бъде.

Моногамия
По-трудно е да се поддържат равнищата на неспокойствие и полово предпочитание в дълготрайна връзка. Човек има потребност от новости, а половият живот с един и същи сътрудник може да докара до рутина. Това от своя страна понижава половото предпочитание, само че то е обвързвано единствено и само с неналичието на задоволително неспокойствие и тръпка.

 Добави изложение
Спонтанно против дружелюбно предпочитание
Хората изпитват полово предпочитание по разнообразни аргументи. Съществува разлика сред спонтанното и дружелюбното предпочитание. Спонтанното предпочитание е, когато почувствате, че тук и в този момент желаете да вършиме секс, до момента в който дружелюбното предпочитание е, когато чувствате, че желаете да вършиме секс, откакто към този момент сте почнали някаква „ полова обстановка “. Особено във връзките особеното предпочитание може да провокира проблем сред двамата сътрудници. Този с дружелюбно предпочитание може да намерения, че има по-ниско либидо спрямо колегата си, който просто има непринудено полово предпочитание.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР