Когато става въпрос за изкуствен интелект, сър Пол Маккартни разкри

...
Когато става въпрос за изкуствен интелект, сър Пол Маккартни разкри
Коментари Харесай

Изкуствен интелект е създал последната песен на Бийтълс

Когато става въпрос за изкуствен интелект, сър Пол Маккартни разкри забавна информация по отношение на " последната ария " на Бийтълс.

В изявление за предаването " Днес " на Радио 4 на Би Би Си, оповестено при започване на юни, именитият музикант и някогашен бийтъл е запитан за изкуствения разсъдък и по какъв начин той е бил употребен, с цел да накара гласа му да звучи по-млад - и да възкреси гласовете на сътрудниците си от групата Джон Ленън и Джордж Харисън, умряли надлежно през 1980 и 2001 година

И разкри, че с помощта на технологията ще има " нова " мелодия на " Бийтълс ".

" Когато дойдохме да създадем това, което ще бъде последният запис на " Бийтълс " - това беше демо, което Джон имаше, върху което работихме и преди малко го завършихме, то ще бъде издадено тази година - и успяхме да вземем гласа на Джон и да го почистим посредством този изкуствен интелект ", сподели Маккартни. " Така че по-късно успяхме да смесим записа, както нормално се прави. "

Макар че Маккартни не е прекарва доста време в интернет, той сподели, че е наясно, че изкуственият разсъдък се употребява, с цел да се вършат неща като това Ленън да изпее една от песните му - което съгласно него е " малко ужасно ".

" Това е нещо, с което всички ние сега се занимаваме и се опитваме да се оправим ", сподели Маккартни.

Според Маккартни изкуственият разсъдък е бил употребен, с цел да се изолира гласът на Ленън от демо запис за режисирания от Питър Джаксън 2021 документален филм " The Beatles: Get Back " за основаването на албума на Бийтълс от 1970 година " Let It Be ".

Изкуственият интелект има " добра и страшна страна ", сподели Маккартни, тъй че " просто би трябвало да забележим до каква степен ще докара това ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР