Когато става въпрос за финансовата сигурност на държавата, всяка дума

...
Когато става въпрос за финансовата сигурност на държавата, всяка дума
Коментари Харесай

Георги Търновалийски към Адвокатския съвет: Вашето професионално мнение е важно за качеството на законодателния процес

„ Когато става въпрос за финансовата сигурност на страната, всяка дума би трябвало доста деликатно да се сортира. Фриволното политическо говорене може да провокира нежелателен резултат и да задейства рискови трендове “. Това каза  някогашният заместник-министър на финансите и втори в пловдивската листа с №15 Георги Търновалийски. Той и сътрудниците му кандидат-депутати: доцент доктор Недялка Петрова, о.р. ген. Пламен Торлаков, студентът по право Николай Панев, Йордан Попов и Яни Иванов, организираха среща с управлението на Адвокатска гилдия – Пловдив. Заедно разискаха порочните практики на законодателна самодейност, при които посредством преходните и заключителни разпореждания се вършат промени в голям брой закони. Според ръководителя на Адвокатския съвет адв. Георги Баев при всяка законодателна смяна би трябвало да се държи сметка по какъв начин се отразява на законодателството като цяло. Той сложи въпроса за ясна формулировка на понятието „ адвокатска активност “ и изясни, че по този начин ще се отбрани по-добре публичния интерес, защото много специалности оферират услугите си. Според него наложителното процесионално посланичество в избрани покупко-продажби и каузи с значим обществен интерес също ще способства за възстановяване на правната среда. Обсъдени бяха още достъпът на гилдията до регистъра на ГРАО и административните спънки, с които се попречва тяхната работа. Стана ясно, че другите институции постоянно употребяват Закона за персоналните данни, с цел да лимитират активността на юристите, а от там и стартирането на обещано исково произвеждане. Правото на адвокатска отбрана при наказателни каузи, Законът за правната помощ и Законът за адвокатурата също участваха в извършената полемика.
Прочетете още
„ За да бъде удачна и използвана всяка една промяна, същата би трябвало да е обвързана с действителните проблеми в практиката и с консенсус за решаването им “, посочи доцентът по национална сигурност и учител по данъчно право Недялка Петрова. Тя акцентира, че гласът на адвокатската колегия би трябвало да бъде чут, с цел да се избегнат безумията с взаимно изключващи се правила. „ Аз също съм била част от тази колегия и съм наясно какъв брой виновна, нужна и сложна е адвокатската специалност “, показа доцент Петрова, четвърта в листата на Политическа партия „ Български напредък “. Тя бе безапелационна, че еднакъв достъп на лицата до правораздаване се подсигурява посредством обезпечаване и даване на ефикасна и навременна адвокатска отбрана.

„ Вашето професионално мнение по инициираните законопроекти в Народното събрание е извънредно значимо “, сподели опитният парламентарист Георги Търновалийски. Затова участниците в срещата се схванаха да бъдат в директна връзка и при потребност бързо да дават умело мнение. Помолен да разяснява спорните изявления за финансовото положение на България, Георги Търновалийски сподели: „ Политиците би трябвало деликатно да се изричат. Всяка прибързана оценка е рискова. Без справедливи данни и изчерпателен разбор не трябва да се разяснява. “ Според него няма заплаха за българската банкова система, само че обстановката демонстрира, че постоянен кабинет би трябвало да бъде излъчен.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР