Когато става въпрос за бяло сирене, хората често казват, че

...
Когато става въпрос за бяло сирене, хората често казват, че
Коментари Харесай

Кой и защо не трябва да яде сирене

Когато става въпрос за бяло сирене, хората постоянно споделят, че го обичат толкоз доста, че не могат да живеят без него

Но въпреки това, то предизвиква наднормено тегло и може да провокира сърдечни болести, в случай че сте прекомерно буен фен на млечния артикул, сигнализира Gotvach.bg

Истината е, че сиренето е това, което назоваваме пълноценна питателна храна. Пълноценните храни нормално са потребни за нас, стига да не се яде прекалено много от тях.

Ползи от бялото сирене

Като изгоди за здравето от сиренето ни могат да се отбележат, че сиренето е превъзходен източник на калций, мазнини и протеини. Също по този начин съдържа огромни количества витамини А и В12, дружно с цинк, фосфор. Домашното сирене, приготвено от млякото на 100 % хранени с трева животни, е с най-високо наличие на хранителни субстанции и също по този начин съдържа омега-3 мастни киселини и витамин К2.

Според няколко изследвания сиренето и млечните артикули като цяло могат да работят за отбрана на зъбите ни от кариес. В датско изследване от 2015 година множеството деца над три годишна възраст, които са консумирали над междинното количество млечни артикули, са били с доста по-малко кариеси спрямо тези деца, които са имали банкет на млечни артикули под междинния.

Съдържа пробиотици - пробиотиците са бактерии, които са потребни за нашето здраве.

Стойте надалеч от по-твърдите сирена, защото те изискват повече сол в процеса на стареене. Освен това можете да потърсите разновидности на обичаните си сирена с по-ниско наличие на натрий. Като цяло сиренето е здравословен и апетитен източник на доста хранителни субстанции.

А в случай че ви се намира допълнително от обичания на нашенеца артикул, за какво да не спретнете за вечеря тази вечер някоя разядка със сирене или панирано сирене.

Рискове от потреблението на бяло сирене

Някои хора са чувствителни към приема на сирене обаче. Сиренето съдържа лактоза, захар, която не може да бъде усвоена от хора с нетърпимост към лактоза, защото в телата им липсва ензимът, който я разгражда.

В тези случаи прекалено много лактоза може да докара до храносмилателни проблеми, в това число газове и отичане на корема. За благополучие някои сирена са с доста ниско наличие на лактоза - като пармезан да вземем за пример.

То е точното сирене за хора с нетърпимост към лактоза.

Хората също могат да бъдат алергични към казеин, един от главните протеини, намиращи се в млякото. В този случай сирене с ниско наличие на лактоза няма да помогне.

Освен това нормално бялото сирене е богато на натрий, който подтиква към преяждане и може да бъде проблем за хора с високо кръвно налягане.

Бялото сирене също е с високо наличие на мазнини и някои специалисти, въпреки и не всички, въпреки всичко поучават да се ограничи приемът на храни наситени с мазнини.

И най-после, сиренето не съдържа фибри, а несъразмерният банкет на пастьоризирани млечни артикули може да аргументи запек. Ако желаете да консумирате по-нискокалорични сирена, пробвайте отчасти обезмаслена моцарела, швейцарско сирене и сирене фета. Ако натрият е проблем, пробвайте Swiss, който съдържа единствено 20 млг. на 28 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР