7 спестовни сметки с най-високи проценти в момента

...
Когато става дума за спестяване на пари, повечето хора се
Коментари Харесай

Когато става дума за спестяване на пари, повечето хора се възползват от възможността да увеличат своите баланси. В края на краищата вашите спестявания могат да действат като предпазна мрежа, когато трябва да покриете неочакван разход. Може също така да ви помогне да постигнете други парични цели, като например да платите за голяма ваканция или да вложите пари в дом, така че има смисъл да опитате да увеличите баланса по спестовната си сметка.

И един лесен начин да това е да спечелите висока лихва върху парите в сметката си. Има няколко различни опции за печелене на лихва върху вашите спестявания, но един от най-добрите начини е да поставите парите си в спестовна сметка. Но не просто каквато и да е стара спестовна сметка — спестовна сметка с висока доходност.

Обикновените спестовни сметки в момента печелят средно 0,43%, но спестовните сметки с висока доходност предлагат проценти, които са 10, 11 или 12 пъти по-високо от това. Така че, ако оставяте парите си в обикновена спестовна сметка, вие пропускате възможността да печелите огромна възвръщаемост на парите си.

Разберете процентите, които бихте могли да спечелите от спестяванията си днес.

7 спестовни сметки с най-високи проценти в момента

Искате да спечелите по-голяма възвръщаемост на вашите спестявания? Ето седем високодоходни спестовни сметки, предлагащи високи ставки за вашите пари сега.

Milli спестовна сметка: 5,25% APY

Milli, базирана на приложение онлайн банка, в момента предлага APY от 5,25% за своята високодоходна спестовна сметка. Това е един от най-високите проценти, налични в момента – и за разлика от много подобни сметки, този няма изискване за минимален депозит, за да спечелите най-високия процент върху вашите спестявания. Спестителите ще спечелят този висок APY, независимо колко - или колко малко - депозират в тази сметка.

Няма и месечни такси за поддръжка, с които да се борите. Струва си да се отбележи обаче, че няма физически банкови локации, които да посетите, така че ако предпочитате лично банкиране, това може да не е най-добрият вариант.

UFB спестявания с висока доходност: 5,25% APY

UFB Direct е онлайн банка, предлагаща високи лихвени проценти по своите високодоходни спестовни сметки. Със сметката UFB High Yield Savings спестяващите могат да спечелят APY от 5,25% върху всеки баланс в сметката. Няма изисквания за минимален баланс или депозит, които да се имат предвид.

И, подобно на акаунта на Milli, също няма месечни такси за поддръжка, за които да се занимавате – нито има други изисквания, свързани с депозита, като изисквания за директен депозит. Единственият недостатък е, че UFB не предлага физически местоположения за банкиране.

Научете повече за най-добрите налични проценти за спестявания в момента.

Популярна директна многоетажна спестовна сметка : 5,20% APY

High-Rise Savings Account на Popular Direct предлага конкурентен APY с нисък минимален депозит и изискване за баланс, което я прави достъпна за повечето спестители. С този акаунт можете да спечелите APY от 5,20% — и трябва да имате само $100 в акаунта, за да го направите. Освен това няма месечни такси за поддръжка.

Има обаче такса от $25 за закриване на акаунта в рамките на първите 180 дни след отварянето му, така че ако не сте сигурни, че искате да запазите това сметка, отворена поне шест месеца, може би е по-добре да потърсите другаде.

CIT Bank Platinum Savings Account: до 5,05% APY

CIT Bank е друга онлайн банка, която предлага големи се връща на спестителите под формата на високи APY. С платинената спестовна сметка на тази банка спестителите могат да спечелят APY от 5,05% — и сметката може да бъде открита само с $100 (CIT също не начислява месечна такса за обслужване за тази сметка).

Въпреки това, ако искате да спечелите най-високия APY, ще трябва да имате поне $5000 в сметката, така че обикновено е най-добре за спестители, които могат да покрият този минимум. Ако балансът ви е по-малък от $5000, ще спечелите много по-нисък APY от 0,25% — което дори не може да се сравни със средния APY за обикновени спестовни сметки.

Salem Five Direct eOne спестявания: 5,01% APY

За да спечелите 5,01% APY със Salem Five Direct, онлайн подразделението на Salem Five, всичко, от което се нуждаете, е $10. Ако можете да депозирате поне $10 в сметката, за да изпълните изискването за минимален депозит, ще започнете да печелите тази висока ставка върху вашите спестявания, без да плащате никакви месечни такси за обслужване. И тази ставка се плаща за салда по сметки до 1 милион долара. Освен това няма изисквания за баланс след първоначалния ви депозит.

Bask Interest Savings Account: 5,00% APY

Bask е друга онлайн банка, предлагаща висок лихвен процент върху вашите спестявания. С лихвената спестовна сметка Bask спестителите могат да спечелят APY от 5,00% и няма изисквания за минимален депозит, които да се вземат предвид. Освен това няма месечни такси за поддръжка, свързани с тази сметка, така че може да бъде интелигентна опция за спестители, които искат да печелят лихва, но нямат много пари за първоначален депозит.

Важно е да се отбележи , обаче, че ще трябва да направите депозит в тази сметка в рамките на 15 дни след отварянето й. В противен случай Bask може да закрие сметката ви.

Bread Savings Високодоходна спестовна сметка: 5,00% APY

Bread Savings е онлайн банка, предлагаща конкурентни ставки за своите високодоходни спестовни сметки, и точно сега спестителите могат да спечелят APY от 5,00% върху парите, които депозират в тази сметка. Изискването за минимален депозит за тази сметка е само $100, което го прави лесно за повечето спестители.

Вие също няма да плащате никакви месечни такси за обслужване с тази сметка, но има малки такси за определени сметки -свързани функции, като банкови преводи, така че може да искате да ги вземете предвид, когато сравнявате опциите на сметката.

Долната линия

Една високодоходна спестовна сметка е умно място за скриване на някои или всичките си спестявания, особено в момента. Тарифите по тези сметки са много по-високи, отколкото бяха преди година, и е чудесен момент да се възползвате от това, което предлагат. Но както при всеки вид финансов инструмент, не забравяйте да прочетете дребния шрифт и да знаете за какво се регистрирате, преди да вземете решение. Това може да ви помогне да сведете изненадите до минимум, като същевременно увеличите максимално възвръщаемостта на вашите спестявания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР