Когато става дума за равенство между половете на работното място,

...
Когато става дума за равенство между половете на работното място,
Коментари Харесай

България е най-добрата европейска страна за работа за жените |

Когато става дума за тъждество сред половете на работното място, скандинавските страни обичайно са водачи на прогресивните политики. Но, извършено от за Международния ден на дамата, демонстрира някои изненадващи нови открития.

Чрез оценка на разнообразни фактори, които способстват за триумфа на дамите в работната сфера, Reboot Online сътвори показател по точки, който дефинира кои европейски страни оферират най-хубави вероятности за дамите експерти. Трите критерия са икономическа опция, дами на управителни позиции и условия за отпуск по майчинство, а оптималният брой точки за всеки е 100.



Кредит: Reboot Online

Коя страна в Европа е най-хубава за работещите дами?

България е най-хубавата европейска страна за работа на дамите с общо 236,6 точки от вероятните 300.Страната е втората най-хубава за дамите на управителни позиции (90/100 точки), губейки единствено от Норвегия (100/100 точки), която може да се похвали с едно от най-егалитарните общества в света. България също по този начин предлага най-хубавия пакет за отпуск по майчинство в Европа, отбелязващ максимума от 100 точки..

Втората позиция е за Хърватия с общ общ брой от 229,9 точки. Хърватите са на второ място след България и във връзка с изискванията на отпуска за майчинство (96,6 / 100 точки). Изглежда, че страната също е на прав път с намаляването на разликата в заплащането сред половете, защото записва вторите по величина точки за икономическа опция (96,6 / 100), губейки единствено от Италия, която регистрира впечатляващите 100 точки. Но скромните 36,6 точки, които италианците получават за дами на лидерски позиции демонстрират, че към момента има какво да се направи.

Следващите позиции за най-хубави европейски страни за работа за дамите са:

3-то място - Естония (220 точки)
4-то място - Норвегия и Словакия (209,9 точки)
5-то място - Холандия (206,5 точки)
6-то място - Словения (199,9 точки)
7-мо място - Румъния (196,6 точки)
8-мо място - Италия (179,9 точки)

Следваща на 9-то място е Латвия (общо 166,6 точки), която е печели повече точки за икономическа опция (86,6 / 100), в сравнение с обичайните стопански сили като Обединеното кралство на 12-то място (66,6 / 100 точки) и Дания на 15-то място (56,6 / 100). В челната десетка е Швеция (общо 166,5 точки), която също губи от прибалтийската страна, що се отнася до стопански благоприятни условия (73,3 / 100) и отпуск по майчинство (16,6 / 100).



Кредит: Reboot Online

Коя е страната с минимум благоприятни условия за дамите?

На последно място е Турция, която печели едвам 39,9 точки от вероятните 300. Въпреки слабото си показване страната изненадващо е спечелила повече точки за дамите на лидерски позиции (13,3 / 100), в сравнение с страни, обичайно известни с равенството като Германия (10 / 100) и Австрия (3,3 / 100). Предпоследното 26-то място е за Португалия (69,9 точки от вероятните 300), която също задминава Германия и Австрия във връзка с дамите с лидерска позиция (26,6 / 100 ), въпреки и да не вкарва индикатора за отпуск по майчинство.

Наоми Ахарони, основен изпълнителен шеф и съосновател в, направи няколко коментара по отношение на резултатите от изследването и дамите на работното им място:

„ Общите резултати демонстрират, че има прочут прогрес във връзка с равенството сред половете на работното място в Европа. Балканските страни като България и Хърватия се класираха високо, което демонстрира, че се вършат някои усъвършенствания. Въпреки това, разочароващите позиции на богатите западноевропейски страни като Германия и Дания удостоверяват, че напредъкът към равенството сред половете остава муден в Европа.

Въпреки че е добре, че виждаме някакъв прогрес, дамите към момента се сблъскват с многочислени провокации, що се отнася до равенството сред половете на работното място, което включва освен разликата в заплащането, неналичието на посланичество в управлението, държавните тласъци и салдото сред професионалния и персоналния живот. Обстоятелствата на пандемията на COVID-19 безспорно ускориха тези провокации, като работещите майки поеха главната тежест на последствията. "

Методология:
1. Reboot Online се базира на Европейския институт за тъждество сред половете, с цел да открие страните в Европа с най-вече дами на управителни позиции през втората половина на 2020 година (2020-B2).
2. „ Икономическата опция “ за дамите в работната мощ е избрана в Глобалния отчет за половете за 2020 година и регистрира фактори като тъждество на заплатите за сходна работа и планиран приход.
3. Обезщетенията за отпуск по майчинство за всяка страна са употребявани от данните на World Population Review и взимат поради броя на седмиците отпуск по майчинство, умножен по ставката за отпуск по майчинство (%).
4. Данните са нормализирани благодарение на функцията percentrank.inc в Excel. Това подрежда всеки фактор сред 0 и 100 въз основа на относителната позиция в извадката.
5. Крайният резултат се пресмята като общ брой от трите фактора за всяка страна, като оптималният вероятен резултат е 300.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР