Когато става дума за безопасност по време на зимата, изборът

...
Когато става дума за безопасност по време на зимата, изборът
Коментари Харесай

Качествени ли са зимните гуми на Continental

Когато става дума за сигурност по време на зимата, изборът на верните е от решаващо значение. Зимните гуми играят основна роля в представянето на автомобила на лед, сняг и други зимни условия. Но какъв брой положителни са зимните тези на марката Continental?

В този текст ще разгледаме някои от техните характерности.
Кои са Continental
Continental е един от най-старите и одобрени производители на гуми в света. С дълготраен опит в промишлеността, компанията е построила репутацията си като синоним на качество и нововъведения. Започва своята активност през 19 век и е станала известна с това, че непрекъснато тества и вкарва нови технологии в производството на гуми.
Моделите на Continental
Continental предлага многообразие от модели, които дават отговор на другите потребности и условия на водачите. 
WinterContact
Този модел е един от най-предпочитаните от водачите по целия свят, изключително в райони със сурови зимни условия. Предимствата му са:

- технология за оптимална тракция: WinterContact употребява специфични съставки, които обезпечават чудесно сцепление на студена и мокра настилка;

- дизайн на шарката: неповторимата шарка обезпечава чудесно систематизиране на налягането и бързо изхвърляне на водата и снега;

- дълъг експлоатационен живот: устойчивите материали подсигуряват дълъг експлоатационен живот и резистентност на изхабяване.
ContiIceContact
Специално планиран за тежки зимни условия, този модел е съвършен за райони, където лед и сняг са непрекъснати спътници през зимните месеци. Характерно за модела е:

- съставките обезпечават отлична продуктивност даже при доста ниски температури;

- ламелите с висока компактност обезпечават чудесно сцепление на ледените и снежни пътища;

- ContiIceContact реагира бързо на измененията в пътните условия, което обезпечава спомагателна сигурност.
ContiCrossContact Winter
Идеален за SUV коли, този модел съчетава стабилността и мощта на SUV гумите със характерните потребности на зимните условия.

- усъвършенстван за тежки коли: тази гума е проектирана да понася по-голямо тегло, като в същото време предлага чудесно сцепление;

- резистентност на аквапланинг: специфичният дизайн предотвратява пързаляне върху вода или топящ сняг;

- динамично ръководство: с помощта на нововъведенията в дизайна на шарката, гумата предлага точно ръководство даже при скорости на автомагистрала.
Технологични иновации
Както споменахме, марката Continental се отличава с непрекъснатото иновиране в тази област. Проектираните от тях технологии имат за цел да обезпечат на водачите оптималната сигурност, комфорт и дълготрайност на живота на гумите. Някои от основните нововъведения, внедрени в зимните модели, са:
FlexContact
Тази неповторима технология обезпечава нараснала еластичност на гумата при ниски температури. Как работи?

Благодарение на новаторски материали, гумата резервира своята разтегливост даже при рисково студено време, а гъвкавата конструкция разрешава да има по-голям контакт с пътя, осигурявайки по-добро сцепление.
SnowCatcher
Тази технология е основана с съществена цел: възстановяване на тракцията на снежни пътни условия. Множеството дребни канали " хващат " и задържат снега, вместо да разрешат на гумата да се плъзне. Шарката пък е проектирана по този начин, че да обезпечава отмерено систематизиране на налягането, което оказва помощ за възстановяване на тракцията.
PolarPlus
Тази новаторска технология е основана за възстановяване на сцеплението при ледени условия. Гумата има специфична микротекстура на повърхността, която усилва сцеплението върху ледените пътни настилки. В нея са включени добавки, които предотвратяват замръзването на водните частици, осигурявайки по-добро сцепление върху лед.

С тези нововъведения, Continental акцентира своя блян да предлага  най-голям клас на своите консуматори.
Как да изберете размер на гумите
Изборът на верния размер е от значително значение за оптималната им работа. Може да го извършите, като се водите от няколко фактора:

- Ширина: измерена в милиметри, тя демонстрира какъв брой необятна е гумата;

- Височина на профила: съставлява % от широчината, който дефинира височината;

- Диаметър: мери се в инчове и демонстрира размера на джантата, за която е предопределена.
Къде можем да закупим гуми онлайн
Онлайн извършването на покупки е все по-популярно. Когато става дума за покупка на гуми, има доста онлайн магазини, където може да ги закупим. Важно е да се избере благонадежден снабдител и да обърнете внимание на детайлите при покупка – доставка, гаранция, сигурност.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР