Когато стартирате бизнес, се сблъсквате с безкраен списък от предизвикателства,

...
Когато стартирате бизнес, се сблъсквате с безкраен списък от предизвикателства,
Коментари Харесай

Последното предизвикателство в списъка

Когато стартирате бизнес, се сблъсквате с безконечен лист от провокации, които би трябвало да преодолеете. Решени да съумеете, се справяте с всичко по пътя си, до момента в който най-сетне продуктът е завършен, планиран и публикуван. Сега е време да започнете да работите по различен детайл от листата – маркетингът.

Много бизнесмени стигат до заключението, че той съставлява само продажбата в дадена платформа, само че в действителност сполучливата маркетингова тактика работи от доста по-рано и има три основополагащи съставни елементи.

Създайте нещо, което си коства да се маркетира

Добрият маркетинг стартира от замисъла на концепцията и зараждането на първия ви артикул. Силната тактика е разследване от основаването на висококачествена стока за потребителите.

Помислете по какъв начин ще действате и помнете, че без значение какво е крайното ви решение, би трябвало освен да сте безапелационни, когато продавате, само че и да допринесете с някаква добавена стойност за живота на публиката ви. Фокусирайте се върху функцоналността и потребителското преживяване, обърнете внимание на главните характерности и специфичните детайли на продукта, както и на страстта, която провокира. Всичко това по-късно ще ви е в изгода при правенето на маркетинговия проект.

Скъсете дистанцията продукт-клиент

Не можете да предложите нещо, без да има бранд зад него. Той би трябвало да приказва непосредствено на публиката и да провокира прочувствен отговор.

Брандингът е обвързван със доближаването на продукта с аудиторията и основаването на връзка сред двете. Трябва да извършите продукта си прелестен за по-голямата част от аудиторията, с цел да генерирате продажби и маркетинговата ви акция да е сполучлива.

Използвайте основните характерности на продукта, които сте разкрили в процеса на проектирането му, и създайте известия и уеб наличие към това. Всеки желае да има бранд, който е водещ в своята промишленост и има история, докосваща аудиторията.

Открийте метод да поставите продукта в ръцете на клиента

Начините за дистрибуция на продукта ви могат да предотвратят триумфа на маркетинговата ви тактика, по тази причина пробвайте да го поставите непосредствено, пред верните хора, в иделната платформа, с цел да генерирате продажби.

На дневен ред е казусът, че има безспир способи да продадете. Трябва само да дефинирате кои канали работят най-добре за вашата ниша. Не чакайте до последната минута да планирате тактиката си. Вплетете маркетинга във всеки аспект на марката, бизнеса и продукта си.

По материал на Inc.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР