Когато стартира дейност у нас през 2000 г., международният технологичен

...
Когато стартира дейност у нас през 2000 г., международният технологичен
Коментари Харесай

След 200 млн. лева инвестиции: Liebherr отчете 15 милиона произведени електроуреда в България

Когато започва активност у нас през 2000 година, интернационалният софтуерен тръст Liebherr стартира с личен състав от 170 души. По името " Либхер-Хаусгерете Марица " и с интервенции в Тракия икономическа зона, българският екип на компанията през днешния ден надминава 2 000 души.

Този октомври заводът за хладилници и фризери създаде 15-милионния си апарат в България, което е самобитен връх, оповестиха от сдружението.

Като цяло компанията влага у нас над 200 млн. лева в индустриална и логистична база, рационализация и уголемение, както и в развиването и повишението на квалификацията на личния състав.

Компанията работи със 76 български фирми-доставчици. " Местните подизпълнители основават разнообразни елементи за необятната гама хладилници и фризери, за които имаме пазари и клиенти в целия свят, разяснява Христо Георгиев, шеф " Финанси и администрация " на компанията.

През 2005 година е създадени над 1 милион уреда, през 2012 година броя към този момент е 5 милиона, а 2018 година - 10 милиона. Само през 2020 година Либхер създаде над един милион хладилници и фризери.

Компанията е един от най-големите работодатели и компании и основен производител на съвсем напълно експортно насочена продукция. Дейността на немската група тук притегли още няколко задгранични компании, нейни контрагенти, които откриха фабрики в Тракия икономическа зона.

Компанията е известна и като работодателят с едни от най-високите хонорари в Пловдивска област. Заводът в ТИЗ открива нови работни позиции за експерти в развойния си център.

След като разгласява резултатите си за първите девет месеца на годината, финансовият шеф на Volkswagen сподели, че поръчките за електрически автомобили са намалели с 50% в Европа. Приемът на поръчки от VW беше непълен, което се дължи на закъснение на общия пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР