Когато стане въпрос за отслабване, знаете ли, че има една

Когато стане въпрос за отслабване, знаете ли, че има една ...

Може ли КАНЕЛАТА да ни помогне да отслабнем?

Когато стане въпрос за отслабване, знаете ли, че има една съставка, която лежи в кухнята, може да ви помогне? Да, говорим за канела. Канелата е подправка, която не само се използва за придаване на вкус на храната, но се използва и като медицинска съставка. Канелата може да се купи като цели пръчици, като прах или под някаква форма на екстракт. Най-добре е да ги купувате като пръчки, защото така сте сигурни, че е истинска.
Ето как канелата може да ви помогне да отслабнете:

Диетата с канела, по която целият свят полудя Диетата с канела, по която целият свят полудя
Тя тoпи мacтнитe дeпa, a cъщo тaкa рeгулирa нивaтa нa зaхaр и хoлecтeрoл. Диeтaтa c кaнeлa e cъвceм прocтa и нe изиcквa пригoтвянeтo нa...
Канелата се състои от голям брой антиоксиданти. Тези антиоксиданти играят важна роля за лечение на оксидативен стрес. Оксидативният стрес често е свързан с болести, диабет и възпаления, повечето от които допринасят за съхранението на мазнини в тялото.
Канелата също така подобрява инсулиновата чувствителност, подобрявайки транспортирането и усвояването на глюкозата, черпейки повече енергия от храната ни и гарантирайки, че по-малко от нея се превръща в мазнини.
Тези свойства правят канелата мощен агент за диабетици или за хора с инсулинова резистентност и инсулинова чувствителност.
Какво количество канела да консумирате?

Ето защо добавям лъжичка канела към чая Ето защо добавям лъжичка канела към чая
Канелата е подправка, направена от изсушена кора на вечнозелено дърво от рода Канела от семейство Лаврови. Съдържа полезни вещества кат...
Канелата има много силен вкус и затова се препоръчва да се консумира в много малки количества. Не трябва да консумирате прекалено много канела по две причини:
Канелата съдържа кумарин, който е вероятно токсичен за хората. На второ място, изследванията показват, че увеличаването на приема на канела не увеличава ползите в същата пропорция; 1 грам на ден е достатъчен, за да видите видими резултати.
Как да консумирате канела за отслабване?
Канелата може лесно да бъде включена във вашата диета. Можете да я консумирате с гореща вода на гладно и да я добавяте към кафе, чай, горещ шоколад и дори в супи и яхнии. Може да се добави и като подправка към вашите плодове, каши, кисело мляко и яйца. Консумирайте я сутрин, за да се наслаждавате на храносмилателните и ползи през целия ден.

10 причини да ядете мед и канела всеки ден 10 причини да ядете мед и канела всеки ден
Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се разваля. Има висока хранителна стойност и е перфектен имуностимулатор. Държи бо...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com