Когато станах президент, от сърцето си, от първото си обръщение

...
Когато станах президент, от сърцето си, от първото си обръщение
Коментари Харесай

Плевнелиев: Каквото и да правим, искаме повече мир на Балканите

" Когато станах президент, от сърцето си, от първото си послание заявих, че Европейски Съюз и НАТО не е външна политика, а моето семейство. Затова каквото и да вършим значимото е фамилията да стане по-силно ", каза Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017) по време Софийския стопански конгрес IV, който се провежда в " София хотел Балкан “, оповестиха уредниците.

По думите му Европейски Съюз не е просто план, който да включи страните в един общ пазар, а най-добрият метафизичен и прогресивен план за мир. Каквото и да вършим, желаеме повече мир на Балканите и в Европа, а това е фундаментът на мира, сподели още той.

Винаги съм се противопоставял на тези, които нарушават разпоредбите, сподели още президентът Плевнелиев. Той уточни, че след 2017 година България се е доближила до банковия съюз, създала е нова стратегия за консолидиране на западните Балкани и огромни инфрастурктурни планове. Даде за образец, че 12 пъти се нараснал комерсиалния продан с Румъния.

Ако България води неопределена политика, това няма да свърши работа. Нашата позиция би трябвало да е ясна по отношение на Русия и Украйна, сподели още президентът Росен Плевнелиев. Моят съвет ще бъде – подпишете декларацията за европейско участие на Украйна в НАТО и Европейски Съюз, сподели още той. Така съгласно него ще покаже, че България е водач в района.

" Аз съм най-отскоро в България като посланик, само че считам за значимо да обсъждаме тематиката за нашествието на Русия в Украйна “, сподели посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мъртън.

От позиция на Съединени американски щати, това има въздействие върху всички нас, беше и миг на събуждане, сподели той. Той акцентира какъв брой значимо е върховенството на закона и свободата.

Всички сме наясно какво е заложено на карта, сподели Мъртън. " Никога не съм мислел, че ще станем очевидци на война в Европа след 90-те години. Смятаме, че имаме сътрудници, другари и съдружници в България. Ще се радваме трансатлантически насочена България, която да играе още по-голяма роля, освен в Европа “, сподели още посланикът.

Посланикът на Германия в България Ирене Мария Планг подчерта предизвикателната среда, в която се намира Европа и сподели, че през днешния ден е още по-важно да се сближим както в Европейски Съюз, по този начин и в НАТО.

" Това е доста значимо геополитическо решение, по тази причина Германия поддържа стремежите на България да се причисли към Шенген. Когато беседвам с немски вложители, те имат желание да засилят наличието си в България “, сподели още Ирене Мария Планг.

" Тъй като приказваме за сигурност, бих желала да подчертая един риск, по чиято линия би трябвало да предприемем деяние с нашите европейски и американски другари – а точно – дезинформацията и всичко, което тече от обществените медии “, сподели още посланикът на Германия. По думите й има засилена съветска агитация, освен в България, само че и в прилежащите страни, на което би трябвало да се противодейства.

Според посланика на Австрия в България Андрея Икич-Бьом руската експанзия в Украйна не може да бъде оправдана по никакъв метод. " Затова ние показваме нашата взаимност с народа в Украйна “, сподели тя. По думите й България е значим състезател в района. " След съветската офанзива против Украйна ние се обединихме, станахме по-силни, по-гъвкави, по-устойчиви. Успяхме, и с помощта на България, тъй като останахме обединени “, сподели тя.

" Ние сме горди от нашето единение. По този метод Европейски Съюз сподели, че е освен икономическа мощ, а и мощ, която пази своите полезности “, счита Андрея Икич-Бьом.

" Ние би трябвало твърдо да бъдем на позицията, че Русия нарушава човешките права, само че би трябвало да бъдем и реалисти. Тя продължава да популяризира дезинформацията, по тази причина е значимо да се подхождаме деликатно и България може да изиграе значима тенденция “, сподели още тя.

България демонстрира по какъв начин една междинна по величина страна може да изиграе основна роля – освен за своите доставки, само че и за тези отвън нея – във връзка с енергийната политика, акцентира още Андрея Икич-Бьом.

Руската експанзия против Украйна става все по-опасна, всекидневно, сподели посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук. Според нея съветската война демонстрира, че агресорът няма ограничавания в своето безчовечие и е подготвен да унищожи Украйна.

" Светът беше шокиран от гърмежа на стената на Каховския язовир. Все още няма доказателства какво се е случило. В Запорожието също следим последващи терористични офанзиви “, сподели Илашчук.

По думите й руснаците нарушават освен интернационалното право, само че и подхващат стъпки, които са против здравия разсъдък.

От 2014 година Путин манипулира руснаците относно външни проблеми в Украйна. Тази власт може да съществува единствено посредством война, зверства и обири, сподели още тя. По думите й геноцидът не се свежда единствено против разрушаването на мирни селища. Тя уточни, че общият брой бежанци досега е 8,2 милиона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР