Когато станах предприемач, вярвах, че успехът означава да спечеля милион

...
Когато станах предприемач, вярвах, че успехът означава да спечеля милион
Коментари Харесай

От загуба на $1 милион долара до създаване на бизнес с $5 милиона годишна печалба

" Когато станах бизнесмен, имах вяра, че триумфът значи да печеля милион $. И съумях да направя това два пъти в границите на пет години. След три години моята персонална адвокатска процедура донесе седем числа годишни доходи. Тогава второто ми начинание, компания за онлайн образование, стартира да носи над милион $ доходи за 18 месеца. Бях измислила по какъв начин да спечелвам пари. Но даже и да се справях видимо добре направих някои юридически, застрахователни и финансови неточности, които дружно доведоха до загуба от над един милион $ ". Така стартира историята на Али Кац, създател на Eyes Wide Open Life, Family Wealth Planning Institute и New Law Business Model, оповестена в CNBC.

Тя споделя, че в оня миг от живота си се е чувствала по този начин, като че ли се е провалила, само че в този момент не гледа на нещата по този метод. По думите й неверните стъпки са й помогнали да се научи по какъв начин дейно да ръководи ресурсите си и да бъде по-добър основен изпълнителен шеф и бизнесдама.

" През 2012 година стартирах актуалната си компания, New Law Business Model, с цел да образовам други юристи, с цел да оказа помощ на фамилиите и притежателите на компании да не повтарят същите огромни неточности, които направих. И през днешния ден, частично с помощта на личния ми метод, бизнесът ми печели над 5 милиона $ годишно и ми разрешава да повеждам живот, който обичам ", споделя тя.

Кац споделя някои от най-важните неща, които е научила по пътя, посипан с компликации. Ето нейните най-важни препоръки:
Бъдете отворени за това, което не знаете
" В юридическото учебно заведение седях на първия ред с вдигната ръка непрекъснато и задавах въпроси, които никой различен не би задал. Но когато започнах бизнес за себе си, част от желанието да задам " глупавите " въпроси изчезнаха. Като нов притежател на бизнес не желаех да покажа неналичието на познания. Да бъда отворена за това, което не знаех, и моленето за помощта, от която се нуждаех, можеше да ми спести 50 000 $ от налозите ми през идната година. Вместо това имах изненадваща данъчна сметка, която доближи над 100 000 $, и трябваше да взема заем, с цел да я покрия ", споделя тя.

2. Винаги правете споразуменията си в писмена форма

" Въпреки че съм юрист, първоначално се опасявах документално да желая съглашения или смятах, че са ненужни. Ако в действителност желаех да работя с някого, щях да се изнервя или да се усещам несигурна, когато пристигна време да желая съглашението, и просто щях да продължа напред без него. Или в случай че си сътрудничих с другари, което е една от обичаните ми елементи на предприемачеството, мислех, че нямам потребност от съглашение, тъй като си имахме доверие ", споделя Кац.

Първият й уеб артикул е уебсайт, който оказва помощ на родителите елементарно да дефинират настойниците на децата си онлайн. Тя стартира да работи с другар. " Когато трябваше да преместя плана си при различен бизнесмен, приятелят ми съобщи, че изходният код е негов и ще би трябвало да го купя от него за още 25 000 $, макар че към този момент съм му платила 25 000 $ за осъществена работа, тъй като не сме имали съглашение с уговорка " работа чартърен ", сподели тя.

Кац поучава постоянно да се вършат общоприети съглашения когато сте снабдител на услуги или когато наемате.

" Не забравяйте, че споразуменията в действителност ви обезпечават отбрана, без значение дали в никакъв случай преди сте работили дружно или сте близки другари, защото те изискват да сте допустимо най-ясни за вашите упования и заложените ползи. "

3.Инвестирайте в експертни услуги, които да ви оказват помощ

" Пет години след старта й, продадох адвокатската си процедура през 2008 година на юрист с 25-годишен опит. Изглеждаше, че той има опит, с цел да поддържа нещата да вървят безпрепятствено. Но в границите на шест месеца той върна практиката, потвърждавайки, че потребителският поток е намалял и към този момент не може да прави заплащанията, които е заречен. Когато прегледах документите се оказа, че той е избрал да спре да ползва някои мотори на бизнеса, като маркетинговите акции, които непрекъснато притеглят нови клиенти. Това беше разход, който беше приоритет за мен и разбрах, че това е основно ", споделя Кац.

Не желаех да оставя никого в усложнение, по тази причина взех решение да ръководя практиката от спестяванията си за още шест месеца, до момента в който прехвърлях клиентите си към други доверени юристи и помагах на сътрудниците си да намерят нова работа.

Погледнато обратно, трябваше да влагам парите, с цел да наема подобаващите съветници за моята транзакция. Наемането на юрист и CPA със характерен опит в покупката и продажбата на адвокатски практики евентуално би коствало сред 15 000 и 25 000 $.

Мислейки, че мога да спестя пари, като се оправя с правните и финансовите въпроси, означаваше, че би трябвало да платя 250 000 $ от джоба си, вместо да направя 250 000 $ от продажбата.

4. Внимавайте по какъв начин взимате решения за парите, които харчите

" Наемането на подобаващите юридически и финансови съветници е също толкоз скъпо, колкото наемането на някой, който да пуска реклами във Фейсбук, да проектира уеб страницата ми, да ръководи контактите ми. Знам, че би трябвало да мога да виждам ясно всички числа, с цел да взема рационални стратегически решения, до момента в който пораства бизнеса ", поучава бизнесдамата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР