Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила

...
Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила
Коментари Харесай

9 съвета как да се справите със синдрома на разбитото сърце

Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила разлъка с колегата, нормално се усещаме тъжни, депресирани, плаче ни се, нямаме предпочитание за нищо. Казваме, че сърцето ни е разрушено.

Синдромът на разрушеното сърце е съпроводен с тъга, която тежи освен на мисълта ни, че сме самотни, само че и оказва доста влияние върху тялото. Стресът обвързван с него, намалява имунитета, покачват се кръвното налягане, сърдечната периодичност, равнищата на кортизола, появява се физическа отмалялост, написа az-jenata.net.
1. Поемете контрола
Първото, което нормално се случва, когато изпитваме любовна тъга е да се предадем на отрицателните страсти. Губим предпочитание за обичаните ни занимания, занимания. Затова, поемете надзор и проявете дебелоглав в това да продължите с ползите си.

2. Не задържайте прочувствената си болежка
Проучвания са потвърдили, че изразяването на страстите доста понижава стресовата реакция на тялото. Ако ви се приказва – говорете с другари и близки. Пишете на лист хартия, когато няма с кого да говорите. След това скъсайте и изхвърлете написаното, като че ли чистите душата си от отрицателното.
3. Не поставяйте ограничаване във времето на страстите си
И не позволявайте на другите да го дефинират. Вашето време за излекуване за тази любовна контузия е неповторимо ваше. Но не му позволявайте и да трае прекомерно дълго.
4. Нахранете душата си
Тя постоянно има потребност от грижи, които могат да се показват по доста и разнообразни способи – масаж, хубава музика, концерт, спектакъл, ароматерапия и т. н.
5. Не подценявайте здравето си
Когато страдаме любовно, допустимо е някои хронични болежки да припомнят за себе си или да се появяват нови физически неразположения. Не подценявайте здравето си!
6. Хранете се здравословно
В общи линии, когато страдаме от синдрома на разрушеното сърце имаме два разновидността за хранене – храним се незадоволително, тъй като нямаме вкус или „ облекчаваме “ тъгата, тъпчейки се с нездравословни храни. Тук също би трябвало да деянията своя мощен темперамент и да се погрижите за здравето и хубостта си, избирайки здравословни храни. Знаете, че сладкишите и мазните бургери няма да ви накарат да се почувствате по-добре, в противен случай. Съвсем скоро ще забележите по какъв начин натрупат килограми, а това ще ви потисне още повече.
7. Осигурете си пълностоен сън
Трудно е, нали? Когато страдаш за някого, да спиш пълноценно, само че е още нещо, което ще би трябвало да преодолеете. Не забравяйте, че насъбраната отмалялост единствено ще стартира да утежнява естествения ви темп на живот.
8. Подбирайте обществения си кръг
Когато се борите с любовна тъга, имате потребност от хора, които ви поддържат, с които прекарвате времето си прелестно, чувствате се презаредени. Не ви трябват негативните персони, тези, които по всевъзможен метод и съзнателно ви връщат в мъчителното минало, които ви карат да се чувствате отговорни по някакъв метод.
9. Погрижете се за духа и тялото с разнообразни занимания
Опитайте с йога, медитация, спорт. Те оказват помощ за снемане на напрежението, а и мисълта, че вършиме нещо хубаво за себе си ви кара да се чувствате по-добре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР