Когато сме на почивка или екскурзия в чужбина, ни се

...
Когато сме на почивка или екскурзия в чужбина, ни се
Коментари Харесай

Снимането в тези 5 държави може да ви създаде сериозни проблеми

Когато сме на отмора или екскурзия в чужбина, ни се желае да запомним всеки миг. На помощ ни идва фотоапаратът или телефонът, които запечатват спомените ни. В някои страни обаче неразбираеми правила и странни ограничавания могат да слагат невнимателните туристи под ударите на закона. От Bright Side предизвестяват изключително доста да се внимава на следните места. Нидерландия

Квартал " Червената светлина " в Амстердам е прочут със своите обществени домове, живописни канали и кафенета. В тази част на града локалните притежатели ненавиждат туристите да вършат фотоси на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се насочите към това място с камера, в най-лошия случай рискувате да си изкарате багра.

Южна Корея

В тази страна е неразрешено да се снимат дами без тяхното единодушие - даже на публични места. Пренебрегването на това предписание се смята за акт на полова експанзия и се санкционира с санкция от 10 милиона южнокорейски вона (8 800 долара) и до 5 години отнемане от независимост.

Обединени арабски емирства

В ОАЕ фотографирането на неразрешени места може да докара от 1 до 3 месеца отнемане от независимост и санкция от 1 361 $. На доста места е неразрешено потреблението на камери заради локални суеверия. Също по този начин не можете да снимате държавни здания, избрани мостове и дворци на шейховете. Забраната, обвързвана с двореца, в действителност е записана в законодателството на страната.

Северна Корея

Ако желаете да посетите тази страна, бъдете готови за строги ограничавания на придвижването и държанието. В Северна Корея нямате право да напускате хотела без лидер, нито да вършиме фотоси без разрешението му. Ако не съумеете да се съобразите, ще бъдете осъдени със затвор.

Алжир

Алжир е много закостенял, изключително южната част на страната. Можете да вършиме фотоси на мъже единствено след приемане на единодушието им. Жените могат да бъдат снимани единствено със единодушието на техните съпрузи или татковци. Строго неразрешено е да се вършат фотоси на мостове, язовири и военни обекти.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР