Когато слъзната секреция, която е нужна за овлажняването на очите

...
Когато слъзната секреция, която е нужна за овлажняването на очите
Коментари Харесай

5 средства, с които да преборите сухото око

Когато слъзната секреция, която е нужна за овлажняването на очите ни, е в ниски количества, това може да докара до чувството за сухота. Свързва се нормално със болести като диабет или даже пасивно пушене. Намаленият имунитет също може да аргументи този синдром. Окото нормално е доста сензитивен орган, влияещ се от фактори като замърсяване.

Основни признаци за сухота

Най-често сухотата в очите може да се прояви при хора с положително здраве. С възрастта това става все по-често срещано събитие. Това се дължи основно на промени в хормоните, настъпващи с времето.

Фактори, водещи до опасности

• Работа в среда,  в която е прекомерно прохладно или климатизирано;

• Непрекъснато излагане на слънце;

• Пушене или пасивно пушене;

• Носете контактни лещи;

• След очна операция;

• Използвайте капки за очи за лекуване на други очни заболявания;

• Има заболяване на имунната система, което предизвиква увреждане на слъзната жлеза;
Ежедневни неточности, които унищожават очите ви
Случва се остротата на зрението на човек да понижава и той да не може да разбере повода. Вероятно това се дължи на неочевидни, само че че...

Симптоми

Според Американската академия по офталмология, някои  признаци на синдрома могат да включат:

• Сърбеж и парене в очите;

• Замъгляване на зрението;

• Неприятно чувство  при допир със слънчева светлина;
Как да се оправиш с подпухналите очи
Кожата към очите е доста тънка - единствено половин милиметър, мека, сензитивна, съвсем няма лоен пласт, тъй че непрекъснато й липсва влага....

• Главоболие;

• Усещане за слуз навътре в очите или  около тях;

• При носене на контактни леки се усеща болка;

Начин на лекуване

Лечението за изсъхнало око е естествено решение с утешителен резултат при дразненето и сърбежа и дискомфорта, обвързван с тях. Може да опитаме и домашни лекове и лекувания, като:
6 здравословни казуса, които може да си аргументите, в случай че си търкате очите прекомерно
Разтриването на очите след дълги часове взиране в екрана може да ви даде краткотрайно облекчение. Но когато се прави постоянно или прекалено много...

1. Малка торбичка черен чай;

В неговото наличие има доста полифеноли и самият чай има противовъзпалително деяние. Всичко належащо, което би трябвало да се направи е да сварите пакета чай във вода. След изстудяване поставете сашето върху затворени клепачи за към двайсетина минути.

2. Лайка;

Това растение е  с значима лечебна стойност. В наличието си има доста флавоноиди, придаващи му  лек противовъзпалителни свойства, като това оказва помощ подобряването  на здравето на очите при раздразнение и сухота. Може да се смесят две супени лъжици лайка (20 г) с чаша вода (200 мл) и да се остави да заври. Охладете запарката и навлажнете няколко памучни тампона с тази течност. След това затворете клепачите си и сложете тампони за очи, напоени с смес от лайка. Оставете да подейства до десетина или двайсет мин.

3. Хранителни добавки вид витамини;
Ето за какви болести могат да подскажат ОЧИТЕ на човек
Всички ние сме чували, че очите са огледало на същността на човек. Те обаче са в положение да подскажат не малко и за здравето. Наблюда...

Ако консумираме богати на омега 3 храни, това ще спомогне да облекчим положението на сухота в очите. Лененото и рибено масло съдържат доста от тези субстанции. Помагащи са за лекуване на очните жлези и тяхното дисфункциониране, като това подтиква сълците да се изпаряват бързо. Мастните омега 3 понижават рисковете от дегенериране на макулата и катаракта на окото.

4. Отпускане на очите;

 Намалете времето за контакт с екрана на компютъра или светлината на мобилния телефон. Спете най-малко до седем часа в денонощие. Мигайте постоянно. Намокряйте постоянно клепачите си. За задачата можете да употребявате дресинг, пропит с чай от лайка или черен чай.

5. Краставицата смазва и охлажда очите;

Това е едно от най-ефективните лекувания. Сложете комат краставица на всяко око. Ефектът на утешение се получава от богатото водно наличие, антиоксидантите  и противовъзпалителните  съединения, съдържащи се в краставицата. Прилагайте най-малко два пъти на ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР