Когато слънцето започне да ни радва, започваме да мислим за

...
Когато слънцето започне да ни радва, започваме да мислим за
Коментари Харесай

На почивка с деца: 5 съвета за незабравими моменти

Когато слънцето стартира да ни радва, започваме да мислим за отмора и море. Сигурно още си спомняте ваканцията от предишния сезон и се надявате тези прелестни моменти освен да се повторят, само че и да бъдат още по-хубави. Когато имате дребни деца ваканцията може да бъде още по-забавна. Ето и няколко хрумвания, които ще ви вдъхновят:

Игра в пясъка

Игрите в пясъка сигурно ще донесат наслада и развлечение на вашето дете. Освен това могат да бъдат и просветителни. Не се тормозете да се изцапате и да извършите дружно пирамида или друго, което ще донесе на вашето мъниче нови познания. Използвайте този миг, с цел да му разкажете за магичния свят на Египет, просвета, традиции и забележителности, които ще подтикват у него въобръжение да сътвори нови неща с пясъка.

В търсене на богатство

Няма по-прекрасен миг от това детето ви да е щастливо и усмихнато. Това елементарно може да случи и без да се постанова да изкупувате количката със сладолед. Бъдете откриватели на съкровища. Децата обичат да играят на сходни игри, които развиват тяхното въображение и ги карат да бъдат изобретателни. Заровете „ съкровището “, поставете ориентири, като миди, камъчета или пръчки, нарисувайте му карта, която то да следва и се забавлявайте.

За дребните принцеси

Момиченцата от дребни са кокетки и обичат да се кичат с бижута. Още по-прекрасно е, когато дружно с нея създавате такива! С вашата принцеса може да съберете мидички, да ги изсушите и след това да се заемете с доста креативен процеси, включващи рисуването, лепенето и продупчването им, до момента в който не  си извършите свои неповторими бижута. Може да създадете същински шедьоври, като употребявате искра, брокат на прахуляк, а също самозалепващи камъни и кристали. С такива мидички може да украсите стайните растения, да декорирате красиво дома си или да си извършите медальони.

Играйте и разчиствайте

Децата обичат да разхвърлят. Ето за какво е значимо от ранна възраст да бъдат научени на ред. Това става елементарно под формата на игра. Научете хлапето си да  сортира играчките си в обособени кутии, които то авансово е декорирало по свое убеждение – с лепенки на обичаните герои или даже саморъчни рисунки, които да го ориентират.

Спомени от лятото

Всяко дете е художник. Мъничетата пресъздават всичко в своите рисунки и по този начин постоянно може да се ориентирате дали е то е щастливо или нещо го тормози. Детските психолози поддържат връзка с децата посредством рисунки, тъй като те са същинска енциклопедия за тяхната душа. Със сигурност вашето мъниче се е впечатлило от нещо несъмнено по време на почивката. Снабдете го с нужните материали му помогнете да предизвика своя гений. Ако желаете играта да е още по-интересна, дайте му да рисува върху бяла тениска. Резултатът може да ви удиви.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР