Когато системата работи в условия на по-голяма децентрализация, работи по-добре,

...
Когато системата работи в условия на по-голяма децентрализация, работи по-добре,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Училищата са преценили как да проведат празничните тържества на 15 септември

Когато системата работи в условия на по-голяма децентрализация, работи по-добре, само че би трябвало да кажем задачата, която би трябвало да следват, както и главните насоки. През март месец това се видя.

Това съобщи пред БНР министърът на образованието Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 по отношение на противоепидемичните ограничения, които би трябвало да бъдат спазвани в учебните заведения през новата образователна година.

Според него, в случай че единствено МОН дава насоки, има риск от "предозиране " и да се дадат правила, които не са уместни за всяко учебно заведение.

"Не всички рекомендации могат да се приложат във всички учебни заведения. Ясно сме споделили каква е задачата - да се обезпечи оптимално невзаимодействие сред паралелките. Някои учебни заведения избраха модел на смесено образование или на периодично повтаряне, което значи, че някои родители би трябвало да стоят през седмица с децата си у дома, или на разреждане, което значи да имаме два пъти повече учители, а ние нямаме. Тези модели основават доста повече компликации, в сравнение с този - на невзаимодействие сред паралелките в учебно заведение ".

Той напомни, че този модел на невзаимодействие е прибавен и в детските градини.

По думите на министър Вълчев учебните заведения са решили по какъв начин да проведат празничните тържества на 15 септември за откриването на новата образователна година: "Ще се лишим от част от празничната страст, само че не напълно ". Във връзка с продължаващите повече от два месеца антиправителствени митинги, Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 разяснява, че няма драма, в случай че се стигне до предварително преустановяване на мандата на кабинета, само че "има стартирани доста задания ", които са дълготрайни, които са длъжни да извършват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР