Когато системата 112 обедини повече институции, действията ще имат по-голяма

...
Когато системата 112 обедини повече институции, действията ще имат по-голяма
Коментари Харесай

Младен Маринов: Хората имат доверие в системата 112

Когато системата 112 сплоти повече институции, дейностите ще имат по-голяма успеваемост. Това съобщи през днешния ден във Варна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който участва на годишното взаимно образователно занимание за търсене и избавяне при авиационно произшествие, което се състоя на плажа в регион "Аспарухово " в крайморския град.

Маринов уточни, че хората имат доверие в системата 112, което се регистрира по броя на позвъняванията и на реакциите.

,,Нашата задача на база на това, което имаме все още, и се изготвя идея за развиване на системата 112, е да се разшири функционалността ѝ, тъй че тя да обхване всички институции, които имат ангажимент към реакция при даден сигнал'', изясни министърът. Според него това значи институциите да се ръководят от едно място и информацията да постъпва на едно място.

За учението, на което участва, Маринов сподели, че е осведомен със сюжета и задачата е на терен да се проиграе избавителна интервенция. По думите му в такава избавителна интервенция вземат участие доста институции и всяка има избрани отговорности и дейности.

Според него на терен се открива по какъв начин институциите организират дейностите си, без да пречат на другите.

,,Идеята е да се сработят институциите на място, тъй като има направени проекти и схеми, само че когато се проиграе на терен, се демонстрират проблемите'', добави Маринов.

В учението участваха чиновници на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и на Групово дело "Гражданска въздухоплавателна администрация ". Освен тях в занятието се включиха и съставни елементи от Единната избавителна система - Министерство на вътрешните работи, министерствата на превоза, осведомителните технологии и известията, на защитата, на опазването на здравето, община Варна, БЧК и други

Според сюжета на учението екипите разиграха търсене, избавяне и евакуация на хора и създаване на полеви център за оказване на първа здравна помощ и психична поддръжка на потърпевшите, гасене на пожар в гориста околност, търсене и избавяне в и под вода, ограничение и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР