Когато си вадите разрешително за оръжие, минавате психотест, в който

...
Когато си вадите разрешително за оръжие, минавате психотест, в който
Коментари Харесай

Родителите се страхуват да оставят децата си пред телевизора, могат случайно да попаднат на политик

Когато си вадите позволение за оръжие, минавате психотест, в който доста деликатно ви разпитват за какво ви е да имате оръжие, какво ще вършиме с него; преценят ви и дали сте задоволително постоянен в главата, с цел да го имате, употребявате и съхранявате. 

Но е значимо да се разбере първо защо ви е. Не можеш да кажеш, че ти е просто ей по този начин – да си го имаш; или „ за самоотбрана “, като американците. Ще те питат от какво ще се самозащитаваш? И, като цяло, това със „ самозащитата “ те прави изключително недоверчив. Червен байрак. Можеш да имаш оръжие с добра причина – работиш нещо, което изисква разнасяне на огромни суми пари всеки ден, защита и така нататък, а не просто да си го имаш. 

Така и с политиката – за какво искаш да ставаш политик? Отговори-клишета от вида на „ за светлото бъдеще на народа “ и сходни да са „ червен байрак “ като „ за самоотбрана “. Трябва да имаш положителни и КОНКРЕТНИ аргументи и проекти. Без ала-бала. 

„ Защо желаете да станете народен представител? “ или „ Защо желаете да влезете в политиката? “ ми се коства доста подобаваща тематика на един предстоящ психотест. Нека експерти преценят ЗАЩО му е на индивида Х да влиза в политиката. Скритите претекстове могат да бъдат разкривани от психолозите. 

Ако индивидът Х мине психото, да му дадат позволение да се занимава с политика, в случай че не мине психото – не. И, в случай че след това го заловен да се занимава с политика без позволение – наказания! Щом ми би трябвало позволение за оръжие и позволение (книжка), с цел да карам кола, значи и на тези, в чиито ръце са безчет доста животи и ориси, им би трябвало позволение да практикуват. Защо за един револвер да ми би трябвало позволение, а да управляваш цяла войска – не? 

И особено за депутати, министри и всевъзможен тип политици би трябвало психото да се обновява всяка година с тест. Това са най-опасните хора в страната, в случай че питате мен. 

Не за първи път пиша за тази концепция, само че с всеки минал ден наподобява все по-належащо да се реализира. 

Освен очевидните и упоменатите аргументи – да се внимава какви ръководят животи и ориси, и цели армии; би трябвало да прибавим и това, че хората към този момент се тормозят да оставят децата си да гледат политици по малкия екран. Било то и заран даже. Сутрините по малкия екран най-малко до неотдавна бяха време „ безвредно “ от простащини, профанщини и ужаси. Но пристигнаха новите политици и това се промени. 

Да подчертаем и че политиците са един тип „ звезди “ (поради липса на по-добър превод на celebrities), които наливат образец в главите на децата и младите. Те живеят в тв приемниците и в уеб страниците, бълват си наличието на мозъчните циреи денонощно, не се трае към този момент. 

Просташкото държание и персоналните нападки (обиди) да се глобяват с лишаване на „ лиценза “ за най-малко два месеца да вземем за пример. Или повече. Стига към този момент фекални и полови тематики в политиката. Аман! Децата гледат. 

А колосални простотии – като храчене, плюене и експанзия – една година без достъп до политиката и да му разлепят фотографията на входа на Народното събрание, с цел да не го пускат вътре. 

Не би трябвало да продължаваме да живеем в среда, в която родителите да се опасяват да оставят децата си пред тв приемника, тъй като могат инцидентно да попаднат на някой разпуснат политик, на речника му и на държанието му, на мръсната му уста и експанзия. 

Не желая повече да си приказваме за кандидатката и лайн*метите ѝ, въпреки че е добър образец за това, което обсъждаме. 

Да не приказваме, че ни унищожи шегата с лайн*метите и естествените писачи на майтапи и сатирици към този момент би трябвало да я заобикаляме, тъй като е изцапана с политическо немито. 

Демокрацията към този момент е най-хубавото, на което актуалният човек е кадърен. Не е идеална, само че към този момент е най-хубавото ни достижение. Само че изисква самоконтрол. Не можеш да лееш апели за принуждение и фашизъм, единствено тъй като демокрацията ти дава малка врата под формата на независимост на словото. Не можеш да лееш фекалии и полови подмятания, единствено тъй като си прочут политик и имаш опцията да си покажеш проблемите от изчезналото образование обществено. 

Демокрацията – в последна сметка – има право и на самоотбрана. 

Ето я формулата, която те следват: 

1. демокрацията има едва място – позволява независимост на словото, само че около нея позволява и независимост на лъжите и пропагандата; 2. което води до агитация + лъжи; 3. което води до „ тяхната власт “, което води до фашизиране; 4. което води до завършек на демокрацията и завършек на свободата на словото. 

Надявам се демокрацията да има право и на самоотбрана, тъй като безполезните популисти са я налазили и я лигавят като беззъби зомбита, опитващи се – употребявайки слабостите ѝ – да я изядат и сменят с фашистките си мръсотии.

Защото алчността им ги води, само че некадърността и мързелът ги спъват. Затова и фашизоидният популизъм, глождещ демокрацията през тяхната лигава версия за „ независимост на словото “, е единственият им късмет за рахатлък без доста да се трудят. 

______________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР