Когато си в Япония, правиш като японците... Новак Джокович перифразира

...
Когато си в Япония, правиш като японците... Новак Джокович перифразира
Коментари Харесай

Джокович вече знае какво не му достига да е шампион в сумо

Когато си в Япония, правиш като японците...

Новак Джокович перифразира известната фраза, изречена за Рим, с цел да се опитва в най-традиционния от спортовете в страната. Световният №1 в тениса е в Токио за шампионат, само че имаше ден отмора и го употребява за сумо.

Той посети комплекса Риогоку Едо-Норен, който с изключение на заведения за хранене и увеселения, разполага и с дохио - сцена за спорта, пред който Япония се прекланя.

Ноле изгледа утринната подготовка на сумистите, а по-късно се качи на дохио, с цел да се опитва в някои придвижвания и даже - контакт и опит за изтласкване на един от асовете.

Е, не се получи. Звездата на тениса обаче се забавляваше, а големите спортисти също влязоха в шоуто и му посочваха техники.

" Вчера приказвах с татко ми по телефона и му споделих, че ще отивам на сумо - грееше в усмивка Джокера. - Като дете гледах този спорт с него и братята ми в Събия през 90-те години, окобено мачовете на Акебоно Йокозуна. Къде беше през днешния ден да ме види какъв брой съм огромен и мощен?

Сумо е заветен спорт в Япония. Имах достойнството да опитам какво е да си там, против тези бойци. Имах дребен недостиг в тежестта, още няколко кг от горната страна и съм подготвен! Но бях доста покрай поместя един от сумистите на 1 сантиметър!

Те споделят, че одобряват най-малко по 10 000 калории дневно, с цел да са толкоз огромни и мощни. Не знам дали мога да върша това, в случай че би трябвало да съм почтен. Но те не са единствено грамадни, а и доста преносими и ловки ".

Ноле стартира присъединяване си в Токио против Алексей Попирин (Австралия) в първия кръг на шампионата. Това ще е първият му дуел на сингъл след отказването с контузия на US Open.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР