Когато си щастлив с партньора си, едва ли си представяш,

...
Когато си щастлив с партньора си, едва ли си представяш,
Коментари Харесай

Защо хората в щастлива връзка изневеряват?

Когато си благополучен с колегата си, надали си представяш, че в миналото ще погледнеш различен човек.

Интересното е обаче, че освен когато сме нещастни, само че и когато сме щастливи, се случва да изневерим.

Ето кои са трите съществени аргументи да изневеряваме даже когато сме щастливи във връзката си:

1. Търсим нещо изгубено.

Понякога носим у себе си възприятието на липса или недостатъчност. Добре сме, на пръв взор – щастливи, само че въпреки всичко нещо липсва. Тогава поемаме незабелязано в странична посока. Интересно е да се означи, че в този случай изневеряващият съвсем в никакъв случай няма желание да прекъсне връзката. И въпреки всичко изневярата е налице. Причината може да се крие в някаква вътрешна незадоволеност, в опит човек да открие нещо ново за себе си или да се опита да разбере себе си по-добре. Най-вероятната причина, заради която поемаме по този път, е неспособност да се отговори намерено с колегата за това, което ни липсва.

2. Рутината ни погубва.

Обичаме колегата си, имаме сигурност, само че нямаме тръпка. Имаме възприятието, че губим себе си в рутината на всекидневието. Тогава имаме потребност някой да повдигне самочувствието ни – че още можем да бъдем харесани, че не сме остарели, че можем да притеглим внимание. Каквото и да си приказваме, мъжете изневеряват повече от дамите. Това им е заложено в природата. Докато дамите са склонни да се привързват по-лесно и по-дълготрайно, природата тласка мъжете към повече дами, към устрема да имат повече деца и да предадат своето ДНК.

3. Просто се случва.

Понякога изневярата идва непредвидена и непланирана. Появява се прелъщение, на което не можем да устоим; комфортен момент; среда, която ни откъсва от рутината на ежедневието… Причините могат да бъдат доста, а резултатът - все по този начин неочакван, само че безапелационен. Обстоятелствата могат да работят изцяло против нас. А на сутринта да бъдем освен сюрпризирани, само че и засрамени.

Разбира се, да не забравяме, че никой не ни принуждава да изневерим. Това е изцяло (съзнателен или не) избор. И всеки би трябвало да е наясно с следствията. Не бързайте обаче да критикувате, тъй като никой не е застрахован и един ден може да се случи и на вас.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР