Когато си представяме живота на милиардерите, в главата ни се

...
Когато си представяме живота на милиардерите, в главата ни се
Коментари Харесай

Милиардерът, който чисти сам къщата си

Когато си представяме живота на милиардерите, в главата ни се появяват облици на големи имения, първокласни облекла и безкрайни почивки на яхта измежду тропически сини води. Нещо като лятото, което прекарва Джеф Безос сега.
 Джеф Безос, Лорън Санчес и сантименталната им почивка в Южна Европа
Секси заниманията на Джеф Безос и Лорън Санчес

Годениците пътуват с яхта из Средиземно море

Не всички милиардери обаче са такива. Някои избират да водят релативно елементарен живот макар размера на банковата си сметка. Сред тях е и Марк Кюбан. 65-годишният бизнесмен и притежател на тима Dallas Mavericks разкрива някои детайлности са всекидневието си пред The Really Good Podcast.

На въпрос по какъв начин наподобява милиардерският му живот Кюбан дава отговор: " Опитвам се да остана същия човек, който съм бил, когато съм бил безпаричен, приблизително състоятелен, а по-късно богат ". И добавя, че не употребява услугите на чистачи, готвачи и водачи, а прави тези неща самичък.

Причината обаче не е просто да спести пари. Кюбан не има и яхта: " Това не е нещо, което бих направил. Обичам да имам персонално пространство. Бил съм измежду хора, които наемат чиновници за всяко нещо. А това е надалеч от концепцията да имаш персонално пространство. "

Преди месец Марк Кюбан описа пред Fortune кой съгласно него е най-ценният финансов съвет. " Две неща са. Първо - постоянно бъдете наясно, че сте свободен сътрудник, имате право да търсите нова работа, до момента в който сте на актуалната си.
 Марк Кюбан, съветът за възрастта и по какъв начин времето да бъде в наша изгода
Най-добрият съвет, който един милиардер е получавал

И още няколко бонус хрумвания

Но по-важното е - и това се отнася главно за първата ви работа, че в университета плащате, с цел да учите. Сега към този момент ви заплащат, с цел да учите. Акцентът е върху ученето. " Той добавя, че най-вече можем да научим от работа, която не харесваме.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР