Когато си на 20, ти се струва, че пред теб

...
Когато си на 20, ти се струва, че пред теб
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да знаем, ако сме между 20- и 30-годишни

Когато си на 20, ти се коства, че пред теб се простира един радостен и безпроблемен живот. С това възприятие преживяваш идващите десетина години, като се наслаждаваш на младостта. И внезапно, един прекрасен ден, на вратата чукат 30-те. И разбираш, че най-продуктивното време от живота ти е било пропиляно господ знае защо.

Ето какво би трябвало да знаем за интервала сред 20-те и 30-те си години.

Най-важното десетилетие

Една от огромните неточности на новото хилядолетие е, че възрастта от 20 до 30 се счита за време, когато „ можеш да си поживееш “. Здраве – доста, сили – доста, и ни се стува, че това ще продължи постоянно. Тази позиция обаче е лъжовна.

Учени са потвърдили, че 80% от съдбоносните събития в човешкия живот се случват преди 35-годишна възраст.

Две трети от растежа на приходите се случват в първите 10 години от кариерата. До 30-годишна възраст повече от половината хора подписват брак, стартират да се срещат или да живеят с бъдещия си сателит в живота. Личността ни се трансформира най-активно от 20 до 30 годишна възраст. А към 30 мозъкът ни приключва развиването си. Не е за пропускане и фактът, че репродуктивните качества на дамите доближават пика си към 28 годишна възраст.

След 30 ще заживея същински!

Съществува един забавен мит, който преследва хората сред 20 и 30-годишна възраст. Те мислят, че след 30 животът бързо се трансформира и става доста по-хубав, в сравнение с е към 20. Струва ни се, че в случай че в живота ни на 20 и малко не става нищо забавно, то това ще се случи след 30. Мислим си, че всичко забавно идва по-късно.

Само че откриватели от Бостънския и Мичиганския университети анализирали стотици истории, написани от известни хора в края на земния им път. Станало ясно, че значимите събития се случват от раждането до самата ни гибел, само че тази част от тях, която дефинира целия оставащ живот, идва точно в интервала от 20 до 30.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР