" Когато си на 13, смяташ, че акнето е най-голямото

...
" Когато си на 13, смяташ, че акнето е най-голямото
Коментари Харесай

Дъщеря ми има акне, как да ѝ помогна?

"

Когато си на 13, смяташ, че акнето е най-голямото злощастие, което може да ти се случи.

Когато си на 43 знаеш, че акнето въобще не е ужасно, спрямо другите провокации на живота.

Но допустимо ли е въобще някой на 43 да изясни на някой на 13 истината за това неприятно, само че лечимо положение на кожата?

Да, допустимо е, в случай че действате по метода „ незабележим асистент “.

 кожа iStock

Нека обаче първо разбираем за какво акнето визира толкоз доста младеж – близо 70% от подрастващите се оплакват от проблеми с кожата.

Както евентуално подозирате, повода се крие в бурните хормонални промени, които настъпват през този интервал.

По време на пубертета телата и на момчетата, и на девойките създават остатък от мъжки хормони (андрогени), които подтикват производството на себум в мастните жлези. Свръхпроизводството на себум (известно като себорея) е един от признаците, които могат да доведат до акне.

При девойките положението се усложнява и поради месечната менструация и обвързваните с нея хормонални промени.

И в случай че през пубертета не е добре да се „ бъркаме “ в хормоните, в случай че не е по лекарско наставление, то можем да създадем доста за възстановяване на положението на кожата.

Тук идва времето на „ невидимия асистент “ - проект против акне за младежи.

Защо незабележим ли? Защото измененията в метода на живот са съвсем незабележими, за разлика от резултатите и тъй като можете да приложите този проект даже и младежът ви да не желае да се вслуша в непосредствено отправени от вас препоръки.

Стъпка 1: Промяна на храненето

Помните ли по какъв начин внимавахте за храненето на вашето бебе по време на зареждането и по какъв начин държахте шоколада надалеч от него в продължение на години? Сега би трябвало да извършите също. Никакъв шоколад, никаква обработена захар и пакетирани десерти. Махнете от у дома нездравословните храни и заложете на естествените подсладители.

Понеже младежите имат потребност от доста сила и по тази причина все протягат ръка към захарта, подсигурете им здравословни заместители на шоколада – сурови бонбони от фурми и ядки, сушени череши и кайсии, натурално какао

Нека вкъщи се готвят постоянно бобови храни, риба и салати. Така най-малко малко ще компенсирате нездравословните храни, които те ядат отвън вашия надзор.

Стъпка 2: Правилна козметика за кожа с акне

Грижата за кожата е измежду главните привички, наедно с персоналната хигиена, които всеки от нас би трябвало да следва всекидневно през целия си живот.

Важно е да знаем верните стъпки за това още от пубертета, с цел да си спестим доста разочарования, които зле поддържаната кожа може да аргументи.

 кожа iStock

В тийнейджърска възраст, както към този момент споменахме, несъразмерното произвеждане на себум запушва порите на лицето, като това образува черни точки, акне и лъщене на кожата.

Ето за какво ежедневното разчистване с подобаващ измивен гел, предопределен за акнеична кожа, като Eucerin DERMOPURE , е безусловно наложително, също както миенето на зъбите да вземем за пример.

Това е некомедоногенен артикул за разчистване на разположение с 6% амфотензиди, които ефикасно, само че нежно отстраняват непотребния себум, като отстраняват също по този начин и замърсявания и грим. Оставя кожата с чувство за непорочност, прохлада и разтегливост.

Ако порастващото ви към този момент момиче се гримира, преди измивния гел гримът би трябвало да се махне с мицеларна вода. Добре е да се употребява артикул, особено предопределен за акнеична кожа – DERMOPURE на Eucerin не съдържа алкохол, не изсушава кожата, само че отстранява без излишък грима и непотребното омазняване.

Идва ред на нанасяне на грижа. За кожа, склонна към омазняване, каквато е младежката, се предлага леки матиращи формули. Те контролират секрецията и зачервяванията и кожата не лъщи.

С такова деяние е Eucerin DERMOPURE Матиращ флуид. Той съдържа салицилова киселина с антибактериален резултат, ликохалкон А, който успокоява раздразнената кожа и възпаленията и технология за контролиране на себума. Матиращите частици подсигуряват до 8-часов усъвършенстван тип на кожата, без запушва на порите.

 кожа Eucerin

За случаите, в които акнето е интензивно, е добре да се употребява композиция от серум и натоварен успокоителен крем. Съставките на тези артикули от серията на Eucerin DERMOPURE понижават петната и хидратират кожата. Съвместими са с медикаментозна терапия срещу акне.

Веднъж седмично е добре да се подтиква образуването на нови кожни кафези и разчистване на старите благодарение на ексфолиант. Той усъвършенства текстурата на кожата и предотвратява запушването на порите. В ексфолиращия гел на Eucerin DERMOPURE се съдържат млечна киселина и микрочастици, чиято цел е да се провиснал и почистят добре порите.

Допълващата грижа от тази серия е продуктът, за който в действителност първо се интересуват младежите – стик коректор , който изобретателно прикрива петната и изглажда кожата, като в същото време понижава пъпките и отпушва запушените пори.

Сега към този момент знаете какви артикули да предложите на младежа си, в случай че той пристигна обезверен при вас и изиска да му помогнете с акнето.

Ако пък подрастващите у вас са от вида „ не желая препоръки от никой “, просто сложете тази козметика в банята на видно място без да казвате нищо. Бъдете сигурни, че ще бъде употребена.

Ако пък приложите и на себе си този режим за чиста кожа, ще сте спокойни, че хормоналното акне, към което са склонни огромен % дами и в следпубертетна възраст, няма да ви настигне и вас.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР