Когато си млад, приемаш любовта по много по-различен начин. Тогава

Когато си млад, приемаш любовта по много по-различен начин. Тогава ...

30 неща, които трябва да знаете за ЛЮБОВТА.

Когато си млад, приемаш любовта по много по-различен начин. Тогава върху възприятието ти за тях все още влияят приказките и романтичните филми.
Тогава все още вярваш в принца на бял кон и в "заживели щастливо до края на дните си". Тогава е много по-лесно да се впуснеш във връзка или да вземеш решение за прекратяването на такава. Тогава е и много по-лесно да изпиташ разочарование, болка и тъга, предизвикани от отношенията с напълно погрешен човек.
За разлика от 20-те, 30-те ти години изцяло променят вижданията за любов, страст и връзка. Гледаш на нещата много по-трезво и много по-внимателно подбираш хората, с които прекарваш времето си и в които инвестираш чувствата си.
Ето какво още научаваш за любовта и връзките, преди да навършиш 30:
1. Бурните връзки изглеждат забавни и бляскави, но продължителността им не може да бъде повече от 6 седмици. В противен случай се пристрастяваш към неуморното и изцеждащо силите желание за страст и силни преживявания.
2. В този ред на мисли, крясъците, плачът и скандалите не са страст. Те са проява по-скоро на унижение, отколкото на любов. Истинската любов няма нужда от подобни нарушаващи спокойствието действия.
3. Никога не позволявай на негативните емоции да се задържат в теб. Никога не прикривай с усмивка сълзите си и не се прави, че всичко е наред, когато не е. Защото те не изчезват, просто се скриват в душата ти, до момента в който ще избухнат с пълна сила.
4. Не задържай и срама си. Да се чувстваш засрамен от нещо, като например как изглеждат гърдите ти или от факта, че си казал на някого "Обичам те", а той не е отвърнал, е като голяма лъжица, която поглъщаш и те разкъсва от вътре. Приеми нещата такива, каквито са и изпрати срама далеч от себе си.
5. Зависимостта е много по-различна от любовта. Зависимостта е "Имам нужда от теб!", докато любовта е "Искам да бъда с теб, но нямам нужда да бъда с теб!".
6. За да откриеш истинската любов, първо трябва да изградиш дълбока и здравословна връзка със себе си.
7. Връзките, които се развиват прекалено бързо, угасват прекалено бързо. Като пламък, който се разгаря бързо, угасва бързо и оставя след себе си само болка.
8. Да се влюбиш от пръв поглед е пълна глупост. Влюбваш се в илюзията за някого, не в самия него. За да обичаш някого истински, трябва да го познаваш.

Източник: actualno.com