“Когато си гладен, търсиш хляб. Не те интересува кой ти

...
“Когато си гладен, търсиш хляб. Не те интересува кой ти
Коментари Харесай

Пир по време на чума: Как италианската мафия печели от пандемията?

“Когато си гладен, търсиш самун. Не те интересува кой ти го дава. Ако ти би трябвало лекарство, плащаш за него, без да те интересува кой ти го продава ”.
Италианската мафия се огъва, само че не се чупи - тя знае по какъв начин да се приспособява по време на рецесия и да завоюва от нея. Това съобщи пред организация “Франс прес” държавният следовател Джузепе Говернале.

“Италианската мафия има качествата да трансформира опасността във опция. Поне това ни демонстрира досегашния опит. Ндрагентата и Коза ностра минават към “режим на оцеляване”. В момента не могат да печелят изключително, само че доста деликатно проучват своите бъдещи стопански благоприятни условия.

Отделът за икономическо разузнаване съобщи в четвъртък, че чака Брутният вътрешен продукт на Италия да се свие с колосални седем % за годината. Според италианските специалисти към 65 % от италианския дребен и междинен бизнес са изложени на риск от банкрут.

“Когато си гладен, търсиш самун. Не те интересува кой ти го дава. Ако ти би трябвало лекарство, плащаш за него, без да те интересува кой ти го продава”, това написа в италианския вестник “Ла Република” журналистът Роберто Савиано - създател на книгите “Гомор” и “Нула нула нула”, които разкриват схемите на италианските мафиоти. Заради неговите книги последваха и огромни арести в Камората, поради което Савиано е с произнесена от мафията смъртна присъда и сега живее под непрекъсната полицейска защита.

Пандемията е музика за ушите на мафиотите в Италия. Те употребяват изнудването и лихварството, с цел да „ работят” със закъсали предприятия.

“Ще търсят бъгове в системата. Икономическите рестрикции са огромно събитие за тях. Винаги са крачка напред, само че ние също сме готови да действаме”, безапелационен е Говернале.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР