Когато ще пътуваме със самолет има едно нещо, което винаги

...
Когато ще пътуваме със самолет има едно нещо, което винаги
Коментари Харесай

Най-мръсното място на летището

Когато ще пътуваме със аероплан има едно нещо, което постоянно слагаме в ръчния багаж - огромен пакет антибактериални кърпи. Изглежда обаче и те ще са безсилни при конфликта ни с най-мръсното нещо на летището. И не - това не е тоалетната.

 Снимка 377611

Скорошно изследване на Университета на Нотингам и Финландския народен здравен институт събира семпли от повърхности и въздух на разнообразни места на летищата по време на грипния сезон на 2015-2016 година Най-замърсена се оказва повърхността на пластмасовите табли на инспекцията за сигурност след чекина. Поне половината от тях съдържат вируса на елементарната простуда, на грип или и на двете по едно и също време.

 Снимка 377610

Дори повърхностите в тоалетните на летищата не съдържат толкоз вируси на респираторни болести, колкото таблите. Обяснението на учените е, че там човек е наясно, че би трябвало да съблюдава хигиена, до момента в който при таблите за секюрити инспекция рядко се сеща за този факт. Ситуацията в допълнение се утежнява от обстоятелството, че таблите минават през хиляди разнообразни ръце дневно и не се почистват.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР