Когато шофирате по криволичещ извънградски път е невъзможно да видите

...
Когато шофирате по криволичещ извънградски път е невъзможно да видите
Коментари Харесай

Volvo ще предупреждава водачите за предстоящи инциденти

Когато шофирате по лъкатушен извънградски път е невероятно да видите какво се случва на пътя пред вас. Изведнъж вашият автомобил Volvo ви предизвестява: напред е станал случай. Докато умерено намалявате скоростта и взимате идващия завой, виждате аварирал автомобил във вашата лента. Благодарение на предизвестието, бяхте готови и имахте опция да реагирате. Това ще стане допустимо с помощта на революционната технология на компанията Volvo Cars за обвързвана сигурност, който към този момент предизвестява водачите за произшествия.

Volvo Cars вкарва още една пионерска функционалност за обвързвана сигурност, като за първи път колите могат да предизвестяват водачите за произшествия непосредствено, употребявайки данни в действително време от център за ръководство на трафика. Тя ще бъде налична в съвместими коли Volvo в Европа, като се стартира от Дания.

С цел да се помогне на водачите да избегнат конфликти и тапите, породени от случай напред, функционалността е проектирана да предизвестява неотложно лидера за пътнотранспортно произшествие на неколкостотин метра пред него. Данните за местоположението се дават от националните пътни управляващи и съвместими коли, които споделят с останалите коли Volvo, написа Dir.

" Използвайки нашата новаторска технология за обвързвана сигурност, функционалността за предизвестие за произшествия напред може да помогне на водачите на Volvo да избегнат неприятни изненади, като в същото време способства за по-безопасни пътища за всички ", сподели Оса Хоглюнд, началник на Центъра за сигурност на Volvo Cars.  " Благодарение на съдействието ни с Датската пътна дирекция и други сътрудници в екосистемата " Данни за сигурност на пътя ", можем да въведем тази нова функционалност и да продължим водачеството си в нововъведенията в региона на сигурността ", добави Оса Хоглюнд.

Първата в промишлеността технология за обвързвана сигурност на Volvo Cars, която беше въведена през 2016 година, употребява облака на Volvo, основан на данни в действително време. Тя разрешава на колите Volvo да споделят между тях и да предизвестяват водачите за близки рискови пътни условия. По същия метод водачите към този момент могат да бъдат предупреждавани за произшествия напред, без значение от времето на деня. В бъдеще се възнамерява интеграцията на повече данни за трафика, споделяни от други сътрудници в европейската екосистема " Данни за сигурност на пътя ", в това число национални центрове за ръководство на трафика в други страни и коли от други марки.

За по-безопасни пътища, Volvo Cars приканва повече пътни управляващи да споделят анонимни данни за произшествия и предизвиквам други производители на коли да се причислят в предлагането на сходни технологии. Няма потребност да споделяме, че Volvo Cars се ангажира да споделя данни за обвързвана сигурност, с цел да могат други да ги интегрират във функционалности за сигурност и ще продължи да го прави.

" Щастливи сме, че Volvo Cars е първият авто производител, почнал да употребява нашия нов канал за данни за пътни катастрофи в действително време ", сподели Стин Бендсен, началник на Центъра за ръководство на трафика в Дания към Датската пътна дирекция.  " Бързото предизвестие за случай напред дава на лидера повече време да понижи скоростта и да усили дистанцията до автомобила пред него. Това оказва помощ за понижаване на риска от следващи конфликти и пази хората, които работят за почистване на пътя ", добави Стин Бендсен.

Собствениците на коли Volvo могат елементарно да допринесат за сигурността на пътя, като изберат шерването на данни, което се задейства като употребявате опцията " Свързана сигурност " на централния екран на вашия автомобил. След това автомобилът ще може да предизвести лидера за случай напред, като употребява спешните светлините на таблото или на проекционния екран, в случай че е разполагаем. С другите коли ще се споделя единствено нужната информация, а данните ще бъдат анонимни, с цел да се подсигурява вашата дискретност.

Функцията за предизвестие за произшествия напред е налична сега в Дания за всички модели коли Volvo от сериите 40, 60 и 90. Скоро тя ще бъде налична за същите модели коли на повече европейски пазари.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР