“Когато Сергей Димитров се представи за депутат от “Продължаваме промяната”,

...
“Когато Сергей Димитров се представи за депутат от “Продължаваме промяната”,
Коментари Харесай

Пастор разби измамника Сергей Харварда: Измъкнал е 130 хил. лв. от неграмотни като депутат

“Когато Сергей Димитров се показа за народен представител от “Продължаваме промяната”, аз ревизирах в уеб страницата на Народното събрание дали съществува подобен депутат. Информация нямаше, по тази причина се обадих. Хората бяха общителни и ми обясниха, че подобен фаворит няма. Но той имаше някаква карта на депутат, която показваше на всички места в селото. В момента, в който започнах да разобличавам дейностите му и му споделих, че това, което прави, не е редно, той ме заплаши, че ще ме махне от работа.”

Това описа Румен Караджов, свещеник в Българска божия черква - гражданска война посредством берекет, която се намира в карловското село Розино.

Именно от инспекцията на пастора тръгнало разобличаването на познатия като Сергей Димитров - Харварда, тъй като се представял, че е приключил влиятелния университет. Той е упрекнат в голям брой измами и с други версии – да вземем за пример, че е консултант в Народното събрание или юрист. Предлагал разнообразни услуги и съгласно прокуратурата съумял да измъкне от разнообразни хора близо 130 хиляди лева

Сергей Димитров се появил в Розино преди към година и половина и почнал да обикаля етническата махала, където по това време били издадени доста констативни протоколи за противозаконни постройки. Водел със себе си и различен човек, който се представял за проектант и геодезист.

Според пастора локалните били необразовани и незабавно повярвали на двамата, които носели специфични уреди, че могат да им решат проблемите с противозаконните къщи.

След като открил, че народен представител на име Сергей Димитров няма, Румен Караджов почнал да изяснява това на хората в селото. Харварда освен не липсващ, само че и заплашил да натопи пастора, който по това време работел и като посредник - за образованието към локалното учебно заведение и за опазването на здравето към общината.

Казал му, че ще се срещне с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ще изиска Караджов да бъде уволнен, тъй като не е редно да съвместява позициите на свещеник и на посредник. До такава среща обаче не се стигнало.

Издадените протоколи за противозаконни постройки били към 80.

Харварда обикалял адресите и обещавал на живеещите там да им напише тъжби. След като бил компрометиран, той сменил версията и почнал да се показва за консултант на депутат. Някои от локалните послушали пастора, само че други се подвели и дали пари на Димитров.

От прокуратурата потвърдиха, че един от оплакалите се против Сергей Димитров е от Розино. Според показанията му Харварда заречен да му узакони къщата и да му изкара тапия за приключен осми клас. За услугата индивидът си платил 1350 лева

На този стадий обвиняването против Сергей Димитров гласи, че от 2020-а до 16 юни 2022 година е поддържал в илюзия 15 души в Пловдив, Асеновград, Карлово, Розино и Брестовица, като работил по друг метод. На един от потърпевшите заречен да подсигури закупуване на общински парцел в Пловдив, за което изискал 38 000 лева

против 3900 лева Съдействие за издаване на ТЕЛК решение коствало 800 лева, за обезпечаване на работа и разпределяне на заеми цената била 1100 лева, а за узаконяването на къща и партида за ток на човек от Брестовица взел 5600 лева

“Нормално е при този медиен интерес след ареста на Сергей Димитров в един миг да се появят много хора от близо и надалеч, както виждаме от спомагателните обвинявания, повдигнати в хода на процедурата, които да утежнят неговото състояние и надлежно да го оставят с мярка “задържане под стража”, разяснява бранителят му юрист Деница Чингарова, цитира 24 часа. Тя описа, че през цялото време обвиняването против клиента ѝ е било за машинация в огромни размери - над 70 минимални заплати към 2021 година Тогава от ощетени обаче имало единствено 4 желае на обща стойност 12 950 лева, което не покрива критериите за огромни размери.

След като на първа инстанция районният съд в Пловдив остави Харварда в ареста, прокуратурата му повдигна ново обвиняване и към този момент сумата се вмества в понятието “измама в огромни размери”.

След първите 4-ма към този момент се твърди за още 11 излъгани.

“Общо 15 души, като нито един от тях не може да уточни и да конкретизира дата по кое време е бил подведен и надлежно по кое време са породени имотните щети”, изясни юрист Чингарова. Според нея макар началния стадий на наказателното произвеждане обвиняванията би трябвало да са конкретизирани с дата и място.

Сергей Димитров е на 33 години. Израсъл е в дома за сираци “Олга Скобелева” в Пловдив. До момента не е осъждан. Той беше арестуван в Пловдив на 12 юли след подаден сигнал и осъществени оперативни мероприятия от чиновници на отдел “Икономическа полиция”. Полицаите разкрили у него пластика, коятонаподобявала служебна депутатска карта, само че с надпис “народен председател”, а не “представител”. Димитров освен твърдял, че е народен представител от “Продължаваме промяната”, само че и че е ученик на Харвард и на Пловдивския университет. За да убеди хората, той показвал не изключително умело обработени фотоси от Народното събрание, на които участва.

И въпреки да се асоциирал главно с Политическа партия, размахвал и селфита с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с кмета на Пловдив Здравко Димитров, който е от същата партия. Казвал, че бил покровител и на Българска социалистическа партия.

В реалност обаче името на Харварда участва единствено в благоевградската листа на “Българско лято” от изборите на 4 април 2021 година Бил е на 6-о място в нея.

Опити да влезе в Народното събрание на идващите два вота през м.г. не е правил.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР