Когато семейството е безотговорно, трябва да бъде заместено, обяви социалният

...
Когато семейството е безотговорно, трябва да бъде заместено, обяви социалният
Коментари Харесай

Бисер Петков: Няма да има ощетени пенсионери след промените

Когато фамилията е безконтролно, би трябвало да бъде заместено, разгласи общественият министър, по отношение на новите ограничения за задържане на децата в учебно заведение.

" Промените, които бяха гласувани в Кодекса за обществено обезпечаване, в действителност подсигуряват, че нито един пенсионер няма да бъде ощетен. Защото се дава право на всеки предстоящ пенсионер да се изчислят по работилата до края на 2018 година методика, посредством показване на нужните документи. Тя ще бъде изчислена и съгласно новата методика и ще бъде служебно определен по-добрият ". Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков в предаването " Беновска пита " по Канал 3 във връзка измененията в Кодекса за общественото обезпечаване и съответно изчисляването на пенсиите.

По думите му до измененията се е стигнало, защото анализите са посочили, че от последно признатата смяна, към момента има огромен брой пенсионери, които са ощетени.

" Затова се даде тази опция. С нея се дава опция, за тези които новата методика е по-благоприятна, да им се пресмята пенсията по нея. За тези, които имат подозрения, да употребяват остарялата методика ", сподели Петков.

Преминавайки към тематиката за отбраната на децата.

" Децата са най-ценното, с което разполагаме и поради това Националната тактика за детето провокира доста разногласия и полемики. Тя се изготвя според Закона за протекция на детето, с цел да има триумф, би трябвало да е необятно подкрепена. Затова предложихме да бъде продължен периода за публични съвещания.

Не съм склонен с тезата, че се водим от тактиката в Норвегия. Мисля, че се заиграваме със страховете на хора. Няма даже намек за сходно взимане на намеците.

Самото правене на тактиката беше част от един парламентарен развой. В нея участваха доста неправителствени организации. Но очевидно към момента има такива, които не са съгласни, поради което удължихме периода ", разгласи Петков и посочи, че е поканена да се включи и Православната черква, с цел да се разсеят страховете.

По думите му задачата е фамилията да бъде подкрепено пред новите провокации, пред които то е сложено обществото, да вземем за пример новите технологии.

Изтъкна, че да вземем за пример ромите, с цел да бъдат накарани да водят децата си на учебно заведение, към този момент е подхваната законодателна мярка и по-точно признатата предходната седмица смяна, съгласно която при неизвинени отсъствия на детето, ще бъдат спирани обществени помощи.

" Мисля, че с направеното досега, с механизма за включването на децата в учебно заведение, бяха реализирани резултати. Сега задачата е освен да бъдат вкарани, а да бъдат арестувани.

Затова се плануват и санкциониращи ограничения. Например до момента, в случай че детето имаше над 5 неизвинени отсъствия, обществената помощ се спираше с опция да се възобнови идващия месец. Сега към този момент ще се стопира за една година. Т.е. по-голяма е мярката ", сподели общественият министър.

" Когато фамилията е безконтролно, би трябвало да бъде заместено ", сподели Петков на въпрос дали учителите са тези, които ще купуват обувки и учебници на децата. Той изясни, че сега се работи на поднормативните актове, които да контролират този въпрос и посочи, че законът ще влезе в действие от идната образователна година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР