Когато се смени профилът на един бежански център, какъвто е

...
Когато се смени профилът на един бежански център, какъвто е
Коментари Харесай

Хекимян: Трябва да предотвратим бъдещи конфликти с мигранти

" Когато се смени профилът на един бежански център, какъвто е бил този в " Овча купел ", ние би трябвало да повдигнем този въпрос, тъй като на следващия ден може да възникне доста по-страшен спор. Искаме да знаем какви ограничения са нужни, с цел да се избегне сходна обстановка. Затова искахме и кметът на София Васил Терзиев да каже какви ограничения за сигурност се вземат ", съобщи общиснкият консултант от ГЕРБ Антон Хекимян.

Разговорът в студиото на Българска национална телевизия се трансформира в спор по отношение на това каква заплаха за София са мигрантите. Спорът се развихри сред общинските съветници от ГЕРБ Антон Хекимян и от ПП-ДБ-Спаси София Бонка Василева.

В основата беше въпросът за " гражданския митинг " в " Овча купел ", който Хекимян опита да го показа за подобен, само че Василева го попита кой го провежда и че даже един от говорещите пред медиите там е бил номер 17 в листата за общински съветници на ГЕРБ в София.

" Граждани са, да, само че преди всичко са политически лица ", акцентира Бонка Василева.

Тя акцентира, че 3800 камери има за следене за сигурност, само че 400 от тях са отвън строя, като съобщи, че това е наследено от предходното ръководство.

" Смятаме, че в бюджета за София за 2024 година има огромни неналичия, съобщи Хекимян, съгласно който нямало нови политики в този бюджет, а " преповтаряне на политиките на госпожа Фандъкова ". Трябваше да бъдат заложени неща като зам.-кмет на сигурността доста по-отдавна, още когато Васил Терзиев идваше с думите, че има квалифициран екип, акцентира Хекимян.

Трябва да има проект, план и да се знае къде и защо ще се харчат парите за сигурност на столицата, акцентира Василева.

" Трябва да разбере, че предизборната акция свърши ", заяде се Хекимян, а Василева отговори: " А вие да разберете, че ръководството ви свърши ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР