Когато се появи дете вкъщи, с него се появяват и

...
Когато се появи дете вкъщи, с него се появяват и
Коментари Харесай

Когато хремата на детето ни стане тема номер 1

Когато се появи дете у дома, с него се появяват и непознати до момента безредици и страсти. Нови типове страхове стартират да се прескачат с огромна любов, а родителската горделивост се редува с чувството, че сме се захванали с непостижима задача. В средата на всички тези страсти обаче, на непрекъснат пост стои и една нова „ облага “ – детският сопол. Той е нещо като съквартирант, с който се постанова да живеем в първите към 10 години от раждането на детето, само че с цел да не се помиряваме изцяло с наличието му, ще опитаме да разбираем аргументите за появяването му и по какъв начин да се оправяме с него.

Защо децата имат хрема?
                             

Причините за хрема у децата – от бебета до по-големи, могат да бъдат разнообразни. Най-често срещаните обаче са следните:

Настинка. Ако бебето/малкото дете настине, хремата ще е един от първите признаци. Често тя е съпроводена от кихане, кашляне, нервност и неспособност да се храни и спи. Понякога секретът варира на цвят – от избистрен до жълто-зелен, и това е обикновено. Може да извършите лекарска консултация, нe се паникьосвайте ненужно, тъй като имунната система на бебето занапред ще се развива и ще реагира по този начин на всеки конфликт с вирусни инфекции. Особено в случай че към него има по-големи деца, които посещават ясла/детска градина, новороденото е евентуално да изкара няколко сходни настинки в първата година от живота си.

Бронхиолит. Диагноза, с която съвсем всяка майка на малко дете се е сблъсквала най-малко един път в първите пет години от живота му. Бронхиолитът е инфектиране на най-малките бронхи в белите дробове, което води до усложнения в дишането. Най-често се предизвиква от вируси и визира дребните деца, които остават заразни до три седмици след слагане на диагнозата. Бронхиолитът върви ръка за ръка с хрема и кашлица, а лекуването е значимо да бъде стартирано още при започване на признаците.

 UniComs

Алергии. Алергичният ринит е чест извършител на запушен нос и хрема, а в основата му може да стоят разнообразни дразнители – от козината на домашния любим, през прахуляк или полени, та до млечните артикули. При това положение постоянно се следи и инфектиране и сърбеж на очите, кихане и подсмърчане. Добре е да извършите консултация с доктор, в случай че детето ви постоянно развива тези признаци, с цел да му бъдат направени проби за алергии.

Други дразнители. Парфюми, всевъзможни химически сътрудници (домакински препарати), ароматизатори за дома/колата, цигарен пушек – това са все евентуални причинители на хрема.

Грип. Ако детето ви развие хрема и бързо по-късно вдигне висока температура, стартира да кашля и стане раздразнително, прекомерно евентуално е да има грип, който обаче се отличава мъчно от настинката (освен в случай че не извършите тест). Посещението при доктор е наложително, в случай че признаците се влошат.

Синузит. Подобно на възрастните, синузитът при децата е доста трудно прекарване, съпроводено от болежка. Ако хремата е упорита и продължава дни наред, бебето плаче постоянно и очите му наподобяват възпалени и подути, заведете го на доктор.

Уголемени сливици. Възпалените сливици са кошмарът на всяка майка. Създадени точно да защищават тялото от инфекции, като стопират вирусите и бактериите, сливиците постоянно сами стават причина за заболявания, изключително за ангина и отит. Малките деца постоянно боледуват от инфектиране на сливиците и това е обикновено – те оказват помощ да се построи имунитет. Ангините обаче са неприятно прекарване и за детето, и за родителите, по тази причина и е целесъобразно при признаци на възпалени сливици (болки в гърлото, неспособност за преглъщане, хъркане, хрема, болки в ушите, уголемени лимфни възли) да посетите УНГ експерт, който да сложи вярна диагноза и лекуване.

В общия случай, в случай че повода за хремата не е по-тежко протичащо заболяване, хремата би трябвало да изчезне за интервал от към 5 до 7 дни, от време на време и малко повече. Ако отсъстват други признаци, не би трябвало да се притеснявате.

Как да третираме хремата и респираторните инфекции

Така, както бихте постъпили и в случай че вие бяхте с хрема – отмора, повече течности и по-добра хигиена. Ако можете, слагайте някаква поставка под главата на бебето, тъй че да е леко повдигната, което ще попречва натрупването на тайни в носоглътката.

При прекомерно упорита и мощна хрема, която пречи на детето да се храни, пробвайте да почистите носа му със спрей с морска вода за бебета – нормално преди ястие е най-удачно.

 UniComs

Инхалациите са извънредно щадящ и сполучлив метод да третирате респираторните прояви у дребните деца, освен това са изцяло безвредни и можете да ги вършиме и в домашни условия в компанията на , който ще ви помогне неимоверно в тази задача.

е компресорен вид инхалатор, с помощта на който можете вкъщи да прилагате сполучливо аерозолна терапия с лекарства за лекуване на астма, алергии и други респираторни болести.

 UniComs

Инхалаторът е впечатляващо дребен (събира се в човешка длан), има занимателен външен тип, който можете да персонализирате по цвят и стикер с избрана страст, и най-важното – извънредно ефикасен. Най-просто казано, с него всеки медикамент, който е в течна или суспезионна форма, се трансформира в аерозол, който се всмуква от организма по-лесно и бързо. Лекарството прониква и по-дълбоко в дихателните пътища, с помощта на микро размера на формираните аерозолни частици - 3,8 μm.

Уредът е с ниски равнища на звук от 55 dB и е подобаващ за приложимост както от деца, по този начин и от възрастни. Комплектът включва 1 брой компресорен инхалатор със предпазен калъф, подобаващ за предпазване и за преместване, и цялостен комплект от консумативи - маска за деца, маска за възрастни, инхалационна чашка, мундщук, въздушна тръба, 5 комплекта филтри, комплект стикери, чанта.

Употребата на е безусловно като детска игра и напълно умерено може да бъде показана тъкмо за такава, с което ще улесните и своя живот, и този на детето, защото форсира действието на медикаментите и редуцира времето на лечението.

 UniComs

Какво друго мога да направя?

Можете, несъмнено, да въведете някои усъвършенствания в средата у дома, като да вземем за пример да овлажнявате въздуха, изключително когато детето е болно и дишането му е затруднено. Няколко капки евкалипт в купичка с вода на радиатора прави чудеса за по-спокойния сън. Можете и непосредствено да се обзаведете с овлажнител за въздух, в случай че този у дома е прекомерно изсъхнал. Пречиствателят на въздух също е добра концепция, изключително в градове, в които обичайно зимата идва със нечист въздух.

Ако пък на открито времето е хубаво и въздухът – чист, проветрявайте по-често. Ако детето е в положение да излиза и играе, заведете го измежду природата – за предпочитане планината, където постоянно признаците вълшебен изчезват за няколко часа, а повода е точно кристално чистият въздух и неналичието на дразнители.

Но най-много е добре просто да се успокоите, тъй като всички деца минават през хремата или по-точно тя минава през тях и това е напълно обикновено. До няколко години ще сте не запомнили за тези проблеми или в случай че инцидентно ги помните, ще е надали не с умиление
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР