Когато се омъжих за Тео, вярвах, че той е мъжът,

...
Когато се омъжих за Тео, вярвах, че той е мъжът,
Коментари Харесай

Ако тогава знаех какво ми предстои да преживея, никога не бих се съгласила с предложението му

Когато се омъжих за Тео, имах вяра, че той е мъжът, с който ще остарея. Както множеството младежи, по този начин и ние нямахме лично жилище, по тази причина след сватбата заживяхме в дома на майка му. Ако тогава знаех какво ми следва да преживея, в никакъв случай не бих се съгласила с предлагането му. Месец по-късно се сблъсках с омразата на свекърва ми. По някаква причина майката на брачна половинка ми не ме харесваше. Упрекваше ме, че съм мързелива жена и неприятна стопанка. Заради мен синът й ходел гладен и замърсен на работа. Разбира се, обвиняванията й бяха безпочвени, тъй като по това време бях мощно влюбена в брачна половинка си и се стараех външният му тип да е безупречен.

Всяка заран му приготвях чисти и изпрани облекла, даже обувките му лъсках до искра. Две години свекърва ми ме ругаеше, а аз мълчах с наведена глава.
Веднъж старата жена се разболя. Легна на легло, пъхтеше и охкаше, че умира. Същата вечер Тео ме помоли да се преместя краткотрайно при родителите си, защото в мое наличие майка му се чувствала още по-зле. Много обичах брачна половинка си, по тази причина покорно си събрах багажа и си потеглих. Дни наред го чаках да ме повика назад, само че той не се обаждаше. И не щеш ли се случи нещо, което промени целия ми живот.

Докато гостувах на родителите си, разбрах, че съм бременна. Щастлива, че ще имаме дете, звъннах на Тео и му оповестих радостната новина. След малко безмълвие брачният партньор ми съобщи, че не е подготвен да става татко и като цяло – бракът ни бил огромна неточност. Трудно одобрих жестоките му думи. Слава Богу, че в оня миг до мен бяха родителите ми и можех да разгадавам на поддръжката им.
Изминаха няколко години. Днес съм майка на прелестно момиченце. Тео заплаща прехрана, само че изрично отхвърля да поддържа връзка с щерка ни. Бившата ми свекърва също не одобри детето и на всички места разправяше, че няма внуци.

Миналата година се омъжих наново. Вторият ми брачен партньор е добър човек и одобри щерка ми с необятни прегръдки. Известно време след развода, Тео си откри друга жена, но за разлика от мен, тя твърдо отказала да се подчинява на майка му. Сега някогашната ми свекърва е принудена да чисти и готви на снаха си, до момента в който тя скръстила крайници, пиела кафе и гледала следващата сапунка. Неотдавна дамата, която ме прокуди от вкъщи си, ми се обади, с цел да ме помоли да се сдобря със сина й. Студено й отговорих, че е невероятно, тъй като от дълго време всеки от нас си има собствен личен живот. От една страна изпитвам страдание към нея, въпреки всичко е възрастен човек, само че от друга съм уверена, че ориста заслужено я санкционира. Както е казано – Каквото посееш, това ще пожънеш.

Инфо: Лична Драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР