Когато се наслагват външни за икономиката явления – едното природно,

...
Когато се наслагват външни за икономиката явления – едното природно,
Коментари Харесай

Цената на парите на хората намалява, намалява и цената на труда

" Когато се наслагват външни за стопанската система феномени – едното естествено, каквото беше пандемията, а другото политическо като войната, това няма метод да не породи неустановеност на пазарите и първата реакция е да се трансформират цените. Започва запасяване, стартира промяна на цените “, изясни пред бТВ финансистът Емил Хърсев.

„ Винаги в стопанската система важи правилото да калкулираш не на база на фактическите разноски, а на предстоящите в бъдеще. Реакцията на цените в посока към нарастване постоянно е по-бърза и предварителна, евентуално има и умозрителен детайл, само че това е пазарната стопанска система “, добави той.

Според някогашния министър на обществената политика Христина Христова цената на парите на хората понижава, понижава и цената на труда. „ Да не приказваме за инфлационния напън върху семействата и фамилиите с ниски приходи. При актуализацията на бюджета през юли би трябвало да се намерения за новата обстановка “, означи тя. По думите й страната може да се намеси, само че краткотрайно.

Според Емил Хърсев и заплатите ще реагират надлежно, а намесата на страната в посока да контролира цените е нездравословна.

„ От една страна бежанците от Украйна са разноски за обществената и здравната система, само че въпреки това може да са свежа бликам за пазара на труда. От години бизнесът има проблеми с недостиг на избрани специалности “, разяснява още Христина Христова.  

Според Емил Хърсев резултатът от това ще е напълно позитивен, най-малко това демонстрира практиката на Германия – една от най-големите гостоприемници на мигрантска общественост. Тези хора се интегрират в трудовия пазар, работят, заплащат, изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР