Когато се дава тази отстъпка, после се приспада от задължението

...
Когато се дава тази отстъпка, после се приспада от задължението
Коментари Харесай

Пламен Данаилов, зам.-министър: Трябва да се спре с даването на средства на всеки, който изреве

Когато се дава тази отстъпка, след това се приспада от задължението по Данък добавена стойност. Така се понижава сумата, която имат да внасят. Тук значимият миг, който би трябвало да бъде направен, е някой да не събере касовите бележки и да му се издаде фактура. Това няма да е правомерно. Механизмът по надзор би трябвало да предотврати това събитие.

Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

По думите му това е най-лесният метод за реализиране на тази мярка, тъй като, в случай че се употребяват персонални карти или ваучър на колата, има опция за корист с персонални данни.

“Всичките касови бележки постъпват незабавно в Национална агенция за приходите. Там могат да бъдат контролирани”, изясни заместник-министър Данаилов. Той сподели, че отстъпката от 25 стотинки се чака да влезе в действие след 1-ви юни.

“Съвсем до неотдавна България разпределяше към 30-40% от Брутният вътрешен продукт. В последно време равнището на държавни разходи е по-голямо. Трябва да се въздържаме от спомагателни ограничения, тъй като това ще докара до обилни харчове”, разяснява заместник-министърът.

По думите му българските бизнесмени се оправят добре: “Трябва да се спре с даването на средства на всеки, който изреве”.

По тематиката с заплащането в рубли за съветски газ Данаилов акцентира, че откриването на сметка в рубли е нарушаване на европейските наказания. Той увери, че американските кораби с газ пътуват към България: “Изпълнителните шефове на газовите сдружения са на работно посещаване в Далас. Една от главните задания е уговаряне на дълготрайни доставки на търпими и взаимноизгодни цени”.

Заместник-министърът сподели, че в края на годината изтича договорът на България с “Газпром”.

“Много е добре да работим да станем водороден хъб на Балканите, само че за това би трябвало време”, приключи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР