Когато се чувствате потиснати, няма нищо по-хубаво от весела песен,

...
Когато се чувствате потиснати, няма нищо по-хубаво от весела песен,
Коментари Харесай

Психолог посочи песента, правеща хората най-щастливи

Когато се чувствате потиснати, няма нищо по-хубаво от радостна ария, която да върне усмивката на лицето ви. Сега един музикален психолог е разкрил формулата за „ най-щастливите песни в света “ - и мелодията, която най-добре я показва, е " Good Vibrations " на „ The Beach Boys “ , написа „ Дейли мейл “.

Д-р Майкъл Боншор от университета в Шефилд откри, че най-приповдигащите настроението песни имат движение 137 удара в минута (bpm) и постоянна конструкция стих-припев-стих-припев , само че са изпъстрени с непредвидими детайли като промяна на тоналността или " седми акомпанименти ".



„ Харесваме седмите акомпанименти, защото те прибавят интерес “, споделя доктор Боншор. " Обикновените акомпанименти употребяват три ноти, до момента в който седмогласните прибавят спомагателна нота, която основава чувство за музикално напрежение и облекчение “.

Второто и третото място в листата на най-щастливите песни в света заемат надлежно " I Got You (I Feel Good) " на Джеймс Браун и " House of Fun " на „ Madness “.

По време на проучването си, поръчано от Müllerlight, доктор Боншор открива, че като цяло песните се възприемат като по-щастливи, когато са в мажорна тоналност. Наред с това радостните песни нормално имат мощен темп 1-2-1-2, тъй че да можете да танцувате дружно с тях.

" Кратката увертюра значи, че песента стартира с гръм и тропот незабавно, а не е належащо дълго надграждане. Обичаме високата мощ на звука, когато става въпрос за метода, по който се основават нашите щастливи песни, с ноти, изсвирени по ослепителен и оглушителен метод от принадлежности като тромпети или електрически китари, вместо от по-меки принадлежности. Накрая, черешката на тортата е повтарящ се темп или китарен риф, който хората могат да запомнят и който става запаметяващ се “.

Всички тези детайли са съчетани в ария, наречена " The Lighter Note ", за която е научно потвърдено, че оказва помощ за превъзмогване на зимния некомфорт. Проучване, извършено измежду 2000 британци, откри, че две трети от тях слушат песента, с цел да се развеселят, а 40% показват студеното време и тъмните нощи като причина за потребността от нея. Всъщност 71% декларират, че музиката е едно от най-силните въздействия върху настроението им.

Повечето от интервюираните считат, че поп музиката е най-щастливият род, само че 69% също по този начин декларират, че обичат да слушат разнообразни типове музика.

На въпроса коя ария им носи най-хубаво въодушевление, жителите на Североизточна Европа, Югоизточна Европа, Уелс и Северна Ирландия дават отговор, че е " Don't Stop Me Now " на „ Queen “.

В Шотландия, Йоркшир, Северозапада, Източен Мидландс и Източна Англия за най-щастлива ария се счита " Dancing Queen " на ABBA.

Любителите на музиката в Югозападния регион и Уест Мидландс са избрали " Walking on Sunshine " на „ Katrina and the Waves “, а съгласно лондончани най-весела е " Happy " на Фарел Уилямс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР