Когато Русия започна операция Z, а колективният запад начело със

...
Когато Русия започна операция Z, а колективният запад начело със
Коментари Харесай

Западът ще замръзне, огладнее и фалира от антируските санкции

Когато Русия стартира интервенция Z, а груповият запад отпред със “сияйния град на хълма ” стовари върху нея “съкрушителни наказания ”, в Съединени американски щати и Европейски Съюз попаднаха в цялостна убеденост, че Русия всеки миг ще рухне под тежестта им. А се оказа тъкмо противоположното. Да, глобите бият по съветската стопанска система, само че още повече по тези, които са ги въвели по правилото на бумеранга.

Така, на 8 март 2022 година Джо Байдън разгласи цялостната възбрана за вноса в Съединени американски щати на съветски нефт. След това цената на бензина на американските бензиностанции стартира да скача. Според министерството на труда на Съединени американски щати, на 10 март прескочи 4,31 $ за галон при марката “Регулярен” (съответства на нашето А-92). Инфлацията разруши 40-годишен връх. Опитите на Съединени американски щати да извият ръцете на ОПЕК да усилят добива на нефт не се получиха. Наложи се да се разпечатва държавният стратегически петролен запас.

На 31 март Байдън взе решение да изпрати на тържищата от стратегическия запас приблизително по един милион барела нефт на денонощие в течение на околните 6 месеца. Дотогава стратегическият петролен запас на Съединени американски щати ще се редуцира с над 180 милиона барела. Това “най-голямо в историята избавление на нефт от националния резерв” беше прието от 46-ия президент на Съединени американски щати.

Най-голямо, само че безусловно неефикасно. Хвърлянето на пазара на един милион барела е едвам 5% от общото ползване. Няма да даде нищо. Освен това “политическата интервенция на държавното управление в суматохата на енергийния пазар, явно целящо избягването на проваляне на демократите на изборите за Конгрес, ще попречва всевъзможни рационални вложения в доставките на нефт от страна на огромните американски компании”, считат анализаторите от “Голдман Сакс”.

Санкциите против Русия бият на първо място и главно по основателите им - Съединени американски щати и включилия се към тях Европейски Съюз. Това е толкоз азбучна икономическа истина, че е почтено за учудване, че не се знае от американските стратези. Уорън Бъфет, който не можеш да го заподозреш в благосклонности към Русия е споделил, че единствено в спокойно време съвкупната мощност на страната се дефинира съгласно пазарната капитализация на Брутният вътрешен продукт. А в изискванията на рецесия и още повече на санкционна война решаваща става “цената на замяната”.

И по този начин, цената на замяната на това, което се доставя на международния пазар от Русия е доста над скромните три % в международния търговски оборот. Едновременно, по заповед от Вашингтон е невероятно да се заменят съветските енергийни носители, метали, изключително чистите материали, зърното и минералните торове, които се търгуват на международните тържища. В това към този момент се убедиха Америка и Европа. В вероятност цената на замяната ще бъде толкоз висока, че груповият Запад най-вероятно ще замръзне, огладнее и банкрутира. Процесът, както се споделя, стартира. Ще помръзнат, погладуват и пофалират.

Британската компания “Октопус Енерджи” пристъпи към разпределяне на електрически одеяла на изпитващите финансови компликации клиенти, с цел да им помогне да преживеят внезапния растеж на цените за отопление. Миналата седмица цената на силата във Англия скочи к 54% поради мощното повишаване на цените на газа. Повишаването на сметките удари милиони семейства по цяла Англия. Разходите на жителите на страната ще скочат със 700 лири годишно за електрическа енергия.

“Британските семейства пострадаха от скока на цената на необятен набор артикули, от хранителни артикули до играчки, а също от внезапния скок на цените за сила и гориво”, написа “Гардиън”. Много британци с тъга свързват двата края. Някои семейства включват отоплението единствено за два часа годишно и употребяват фенерчета. Фирма Е.ОН, един от главните снабдители на електрическа енергия в Германия, предизвести 15 милиона свои клиенти за внезапно повишение на цените на електричеството и газа. Според водещия управител Филип Тон, цените на дребно на природния газ ще бъдат 20 пъти по-високи спрямо пролетта на 2020 година. Цената на електричеството ще скочи осем пъти.

Така стана, тъй като Е.ОН приключи покупката на нова партида съветски газ “във връзка с спора в Украйна.”. Предвиждайки най-лошото, всеки десети немец свива потреблението на сила. За това приказват резултатите от допитване, извършено от изследователския институт “ЮГов”. Те желаят да се приготвят за това Германия може би въобще няма да получава нефт и газ от Русия. Март тази година нивото на цените в Германия скочи със 7,3% спрямо февруари, написа “Ханделсблат”. Инфлацията в Германия доближи рекордно от 1981 година насам ниво, когато войната сред Иран и Ирак предизвика петролен потрес. Основната причина за скока на инфлацията в Германия през март е опасността за прекъсване на петролните и газови доставки от Русия. Според немския икономист Михаел Хайзе, толкоз обилни индикатори на инфлацията ще доведат до огромно редуциране на приходите в немската стопанска система, рухване на потребителското и капиталово търсене, а също по този начин до негативна промяна на прогнозите на растеж.

Повече от 40% от общия размер на доставките на природен газ в Европа се падат на Русия, както и 50” от доставките на въглища. След превеждането от Русия на недружелюбните страни на възнаграждение на газ в рубли, цената на природния газ в Европа скочи с 34%. А рублата укрепна и скочи. Очаква се повишение на цената на питателните артикули в Германия с 50%, което към този момент провокира същинска суматоха измежду популацията. Според белгийската професионална асоциация “Февия” три от 10 хранителни компании в Белгия преглеждат опцията за редуциране или даже прекъсване на производството. В изискванията на внезапни скокове на цените и проблеми с доставките това е единственият метод да се избегне производството на загуба. Санкциите против Русия доведоха до растеж на цените на растителното олио и зърното и сложиха на границата на банкрута белгийските производители на хранителни артикули.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи за вероятното въвеждане на купони за храна. Макрон е уверен, че страната ще се изправи пред продоволствена рецесия. За месец във Франция с 40% скочиха цените на пшеницата, с 50% на месо, слънчогледово масло, мляко и мед. Антируските наказания подвигнаха цените на торовете в Америка, които скочиха с 43% от началото на интервенцията, достигайки исторически най-много. Скочиха цените на дизела, фуражите, хербицидите и семената. Американските фермери се оплакват, че не доближават торовете. Те мощно натискат Белия дом, който бързичко изведе вноса на съветски торове отдолу под глобите. На Русия се падат доставките единствено в Съединени американски щати на 6% на калиевия карбонат, 13% от карбамида и 20% от амонячния фосфат.

При това 35% от американците пестят от хранителни артикули и битови артикули поради рекордната инфлация и скока на цените на горивата. Байдън намерено приканва да се готвят за стоков недостиг. Според допитванията 70% от американците не утвърждават неговата икономическа политика. Въпреки опитите на Байдън да вини Русия за всичко, популацията стоварва отговорността за икономическата рецесия върху естаблишмънта във Вашингтон. Авторитетните стопански поучават американците да пестят от храна.

Международната енергийна организация поучава всичките поданици на груповия Запад три пъти седмично да работят от у дома, да се откажат от командировки, да пътуват с нощни влакове, вместо със самолети, да употребяват публичния превоз и да се откажат от непотребните коли. Оказва се, че можем да се разминем без американски обществени мрежи и смарт телефони, без холивудски екшъни и впрочем прелести на западната цивилизация, а без съветски нефт и газ, зърно и впрочем запаси, предпазени от военната мощност на съветските Водоснабдителна система е доста по-сложно. Жалко, че не чуха дядо Бъфет. Всичко изброено нагоре е “цената за замяна” на Русия. И тази цена е непостижима за планетата.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР