Когато ролите вече се размиха, жените станаха способни да се

...
Когато ролите вече се размиха, жените станаха способни да се
Коментари Харесай

Искам да съм 100% жена

Когато функциите към този момент се размиха, дамите станаха способни да се оправят и сами, а мъжете се оправят без проблем с семейството и уюта на дома, с развъждането на децата – добре, че още не са почнали да раждат, се чудя редно ли е да окачам въпросите за отговорностите и полезностите, с които растем и тe помогат ли ни, или ни ограбват?

Условно разгласявам, че това е моята теза и да, аз желая да съм жена. Такава съм родена и ми е прелестно. Искам да съм 100% жена и нямам нищо срещу мъжете да са мощните, смелите, сполучливите! Стига да оставят нас, дамите, да сме нежните, красивите, нежните. Да сме майките и това да е повече от значимо. Да бъдем домакините, съпругите и това да е доста скъпо. Да ни обичат такива с цялата значимост и благодарност за тези ни качества. Не спирам да се запитвам какво се е случило в последните години, та всички си объркаха функциите? Дали феминизмът обърка нещата – една изначално добра концепция, която ние, хората, извратихме? Жените станаха инициативни, комбинативни, изкарват си хляба и могат да се оправят и сами, а мъжете… Трябва да внимаваме с тях и техните усеща. Ние, дамите, ли им направихме нещо, или е въпрос на образование на поколенията?

Тук не пропущам дамите като съществена част от това образование и отговорността ни да даваме убеденост и персонален образец на децата си по методите, които знаем. Обаче какво знаем, в какви полезности имаме вяра? Вярваме и учим дъщерите си, че би трябвало да са мощни, самостоятелни и да бъдат борбени, че другояче ще им е мъчно да се оправят с живота. Така са учили и нас… Да си женствена, майка или брачна половинка в днешно време е нещо прекомерно нормално, с цел да възпитаваме девойките да бъдат положителни в това. За момчетата пък отговорност, чест, героизъм и мъжество звучат като странни клетви от отминали времена и други столетия.

Да, съгласна съм, не е елементарно да си мъж в днешно време, само че това важи със същата мощ и за дамите. Ето за какво не бих обяснявала на мъж какъв брой малко би трябвало, с цел да си подобен “истински ”, тъй като не е правилно. Нито пък ще ги оставя те да ми описват какъв брой е елементарно да си жена. Всеки има своята функционалност в една връзка, партньорство и общество и по тази причина се раждаме с полова принадлежност. Моите почетения към гей насочените хора. Искрено имам вяра, че те имат съображение и причина да вършат тъкмо това, което желаят и вършат, само че тук, в този текст, не приказвам за това.

Кога обаче избледня границата и всеки желае да изземе функционалностите на другия, с цел да се потвърди? Да, можем всичко, само че когато хвърлиш дамите на “бойното поле ”, а мъжете излизат по майчинство, задачите и полезностите на децата в актуалната реалност са един напълно натурален резултат.

А ето какво споделя речникът:

Женственост – за жена: великолепие, деликатност, елегантност. Женствени форми. Женствен глас.

Синоними: гальовен, слаб, внимателен.

Мъжество: Храброст, храброст, хладнокръвие при някаква заплаха.

Синоними: неустрашимост, смелост, смелост, героизъм, храброст, непреклонност, неотстъпчивост, увереност, неустрашимост, самоотверженост, дръзновение, мъжество, кураж, сърце.

И по този начин, явно дамите от дълго време не са слабия пол, само че по-добре ли се усещаме в “новото си амплоа ”? И изплашихме ли господата, или ги ограбихме, когато станахме смели, мощни, оправни и борбени?

За страдание, дамската ми природа позволява, че и тяхната “работа ” към този момент е напълно объркана и даже да знаем какво желаят дамите , остава единствено да се надяваме, че към момента има и мъже, които знаят какво желаят и какво ценят. Та било то и от отминали столетия.

Текст: Марлена Манолова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР