Когато родителите избират за децата си облекла или стоки за

...
Когато родителите избират за децата си облекла или стоки за
Коментари Харесай

За какво да внимаваме при избора на подаръци за Деня на детето

Когато родителите избират за децата си дрехи или артикули за свободното време, би трябвало да внимават по тях да няма остри ръбове, елементарно отделящи се детайли или дълги връзки със свободни краища. Ролерите, скейтбордите и тротинетките следва да са направени от здрави материали, да имат постоянни структури и надеждно закрепени детайли. За това предизвести Константин Райков, член на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), в ефира на Българска национална телевизия в навечерието на Деня на детето, когато се пазари най-вече за идния 1 юни.
При облеклата, да вземем за пример наложително условие е шнуровете към врата да са крепко закрепени, от нееластичен материал и не по-дълги от 7 сантиметра. „ Целта е да не се основават опасности за произшествия при игра от страна на детето или захващане за непряк предмет”, изясни Райков. Краищата на връзките и шнуровете към талията би трябвало да са предпазени против разнищване, като не се позволяват възли и украшения, които могат да причинят пострадване или да се отделят и да бъдат погълнати от детето, добави той.
Константин Райков уточни, че европейските стандарти за сигурност на стоките са едни от най-високите в международен мащаб.
За да се защищити европейският пазар от разпространяването на рискови артикули, действа специфична система RAPEX. Тя обгръща всички рискови артикули на територията на Европейския съюз и посредством нея доближава информация до органите, способени по даден тип стока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР