Когато разходите за отопление скочиха, се страхувах от покачване на

...
Когато разходите за отопление скочиха, се страхувах от покачване на
Коментари Харесай

Устойчиви решения в ботаническите градини на Сарасота

Когато разноските за отопление скочиха, се опасявах от повишаване на цената на полуиздръжливите лехи. Тогава мислех по-малко егоистично и се опасявах за ботаническите градини, свързани с отопляеми оранжерии, тези живи машини за растения от сдържан и тропически климат. Те са творби на изкуството и занаята, само че техните отоплителни системи произтичат от инженерство на 100 или повече години, основано, когато отпадъците и въглеродът не са били съществена грижа.

Представете си предизвикването за градините Кю в Лондон, чиято голяма Palm House, издигната през 1840-те години, е архитектурно знамение. Трябва да се поддържа при температура минимум 18C. От 2021 година успеваемостта на системата му е усъвършенствана, само че методът към „ въглеродно позитивен “ е след няколко години. Стратегията за резистентност на Kew го възнамерява до 2030 година и постигането му ще бъде доста скъпо.

Красивата умерена къща на Kew също би трябвало да се поддържа над 10C. Първото решение на архитектите беше да слагат огр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР