Когато разберат, че страдат от хронично заболяване, много хора решават,

...
Когато разберат, че страдат от хронично заболяване, много хора решават,
Коментари Харесай

Хроничните проблеми и имунитетът – предизвикателството е пред нас

Когато схванат, че страдат от хронично заболяване, доста хора вземат решение, че могат единствено да се примирят с новото си положение и безучастно да гледат по какъв начин то прогресира. Напротив, персоналното отношение и грижа към здравето може доста да повлияе върху общото положение на хората с хронични положения и техния имунитет. А както знаем, имунитетът оттук насетне постоянно ще бъде настояща тематика.

Много хронични проблеми имат директна връзка с имунната система и вършат тялото по-податливо към разнообразни болестотворни организми. Такъв проблем е да вземем за пример диабет вид I, при който имунната система не разпознава като свои бета-клетките в панкреаса, които създават инсулин, и ги нападна. Голяма част от пациентите диабет вид II страдат от наднормено тегло, хиперинсулинемия и инсулинова устойчивост, а инсулинът от своя страна продължава трансформира имунната система, нейните функционалности и адекватност. При други автоимунни болести още веднъж се следят „ офанзиви “ на личната ни имунна система върху разнообразни органи на тялото.

Затова за тези хора грижата за защитните сили на организма против вируси и бактерии съставлява в допълнение предизвикателство – те не могат просто по този начин да одобряват имуностимуланти, а би трябвало да се стремят към контролиране на своя имунен отговор. Лекарите допълват, че положителният надзор на хроничните болести обаче понижават риска от неподходящо развитиe.

Ето и няколко съвета от експерти към хората от рисковите групи, с които да поддържате положително здраве:

Движение

Това, че фитнесите не работят, не е причина да не се движите. Можете да ходите на място вкъщи, да се изкачвате и слизате по стълбите на блока или да следвате някой от безбройните канали с извършения.

Не ви би трябвало никаква екипировка, единствено мощно предпочитание да сте по-здрави.

Хранене

Когато човек бърза, е разбираемо да не обръща внимание на храненето си. Сега обаче имаме повече благоприятни условия да планираме и приготвим същински здравословна храна.

Всичко стартира в хранителния магазин. Напълнете количката с плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни артикули и зърнени храни. Избягвайте “щандовете-капани ” с бързи въглехидрати.

Така ще се приберете с по- малко изкушения, които след това да ви провалят в устрема да държите тежестта, кръвната захар и кръвното налягане под надзор.

Намалете последователно солта. Ще видите по какъв начин обособените храни ще разпрострат усетите си по нов метод, когато не доминира соленият усет.

Нека последното хранене да е в 19 часа.
 храни iStock/Getty Images
Следете индикаторите си

Измервайте постоянно индикаторите си и се обадете на персоналния си доктор, в случай че нещо ви тормози. Ако се почувствате зле, не се колебайте да позвъните на доктор и да потърсите експертно мнение. Всички медицински лица работят с грижа за пациентите.

Погрижете се за имунната си система

Хората, страдащи от диабет, наднормено тегло и затлъстяване имат нарушена интензивност на имунната система. За тях е извънредно значимо грижата за имунитета да бъде целогодишен приоритет, само че в актуалната обстановка е още по-наложително да обърнем внимание на защитните сили на организма.

Можете да се предпазите от честото боледуване, да повишите компетентността на имунната ви система, да подобрите стойностите на кръвната захар, кръвното налягане, холестерола и тежестта и благодарение на биоактивния концентрат.

Създаването на този балсам стартира още преди над 70 год. в Германия. Учените от „ Д-р Нидермайер Фарма “ изследват процесите на ферментация и позитивния им резултат върху човешкото здраве. През 2004 година те патентоват тъй наречените способ на каскадна ферментация, при който разнообразни плодове, зеленчуци, ядки и подправки, всички с биосертифициран генезис, минават през многостепенна ферментация за интервал от 3 месеца, с цел да основат – есенция, която е дейната съставна част в продуктите.

Така в 20 мл. от Регулатпро имаме скъпите съставки на 12 кг. от тези плодове, зеленчуци, ядки и подправки. Регулатпро има свойствата точно да контролира (а не просто да стимулира) функционалността на имунната система, подпомагайки й да работи тъкмо толкоз, колкото би трябвало.

За подкрепяне на вярната функционалност на имунитета може да изберете, а в случай че страдате от хронични положения, може да изберете и, който съдържа, само че също и скъпи микроелементи, минерали и витамини, които да поддържат в допълнение здравето ви.
ще ви помогне да повлияете на стойностите на кръвното налягане, равнищата на кръвната захар, понижаване на равнищата на неприятния холестерол и повишение равнищата на положителния холестерол. Също по този начин спомага за редукция и на телесното тегло.

Започнете смяната в този момент! Най-добрият подарък е да се погрижите за себе си!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР