Когато работният ден приключи, е време за трениране. Много често

...
Когато работният ден приключи, е време за трениране. Много често
Коментари Харесай

Какво не трябва да пием преди тренировка

Когато работният ден завърши, е време за трениране. Много постоянно обаче вършим някои неточности преди подготовка, а даже не го осъзнаваме.

 Кога да упражняваме - заран или следобяд
Кога да упражняваме - заран или следобяд

И двата разновидността имат своите плюсове

Особено лятото ни се желае да се разхладим и пием какво ли не. Това обаче не се отразява добре на тялото ни, както и на представянето ни по време на подготовка. Ето за какво от Eat This, Not That са обобщили кои питиета не трябва да консумираме преди да влезем в залата.

Шейкове и смутита

 Снимка 356615

Може да ни звучи ужасно като концепция да изпием едно смути в горещия летен ден, само че не трябва да е преди подготовка. Причината е, че в множеството случаи те са с високо наличие на мазнини, които пък от своя страна затрудняват храносмилателната ни система. Пак можем да пием шейкове и смутита, само че би трябвало да бъде най-малко два часа преди уреченото време за " мъчения ".

Сок с пулпита

 Снимка 372328

Ние персонално доста обичаме прясно изцеден сок от портокал, само че пулпитата в него са богати на фибри, които се разграждат в организма по-трудно и това може да ни донесе стомашни проблеми. Това от своя страна не е добра алтернатива преди подготовка.

 Храната и напитките преди, по време и след подготовка
Храната и напитките преди, по време и след подготовка

5 съвета за възстановяване на физическата ни интензивност

Алкохол

 Снимка 361035

Звучи смешно, само че не би трябвало да пием алкохол преди да отидем да упражняваме. Повечето аргументи са явни, само че алкохолът ни дехидратира и понижава количеството О2 в кръвта. Всичко това звучи просто извънредно за една пълноценна подготовка.

Мляко

 Снимка 372325

 Защо би трябвало да пием вода по време на подготовка
Защо би трябвало да пием вода по време на подготовка

Какво се случва, когато не го вършим

Млякото има страховит усет, само че би трябвало да го оставим за след подготовка. Защото протеинът, мазнините и въглехидратите, които има, се усвояват по-бавно. Това прави млякото една от напитките, които да заобикаляме директно преди подготовка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР