Когато пространството в дома ни е ограничено, постигането на уют

...
Когато пространството в дома ни е ограничено, постигането на уют
Коментари Харесай

Уют и пространство в малкия дом

Когато пространството в дома ни е лимитирано, постигането на уют се трансформира в сложна задача. Интериорът постоянно наподобява натоварен и безреден, а стените като че ли ни смазват с тежестта си. За да се преборите с подтискащата атмосфера, можете да приложите няколко трика, които основават чувството за пространството и естетика, на инат на дребните размери на пространствата.

Ще спечелите доста скъпо пространство, в случай че замените всички елементарни вътрешни порти със сгъваеми или плъзгащи. А там, където е допустимо оставете касата свободна, да вземем за пример сред кухнята и дневната.

Имайте поради, че светлите цветове уголемяват размера на помещението, а тъмните го смаляват. Затова за стените, тавана и по-големите мебели предпочитайте пастелни нюанси или ослепително бяло. В по-тъмната гама могат да бъдат дребните акценти в интериора.

Светлината, струяща от стените образно уголемява пространството. Затова заменете огромните полилеи, които затъмняват ъглите на стаята, с вградено осветяване или аплици по стените.

Изберете пердета, които оптимално пропущат светлината в дома ви. Мрачните пространства по предписание наподобяват по-малки и подтискащи.

Не се превръщайте в Плюшкин, а изхвърлете всички мебели и предмети, които не употребявате.

Освободете пространство като замените тежките секции и шкафове с етажерки по стените. Особено ефирни и създаващи вътрешен размер са стъклените лавици.

Масичките, канапетата, столовете и изключително дрешниците от ратан са доста по-леки и компактни от класическите си родственици. Освен това мебелите от естествени материали трайно се задържаха на мода, защото са освен комфортни и красиви, само че и екологични.

В банята използвайте доста стъклени и огледални повърхости. Отразената светлина и пространство ще основат илюзията, че се намирате в доста по-голямо помещение.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР