Когато Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обсъждамотивите за

...
Когато Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обсъждамотивите за
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Изглежда, че Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата

" Когато Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) обсъждамотивите за освобождението ми, е редно да ме изслушат ", сподели пред публицисти заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му претекстът за настояването за отстраняването му е за негови медийни изяви. Всички те са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата, добави той. Тодоров сподели още, че евентуално става дума за разминаване в изказвания, свързани с задграничен жител, участвал на 1 май на мястото на опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев.

Прокуратурата не би трябвало да позволява политиката да ѝ въздейства, сподели още той.

Тодоров уточни, че е останал сюрпризиран от импортираното предложение от неговия административен началник – шефът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов, за отстраняването на Тодоров като негов заместител. Според Тодоров претекстовете на Сарафов не дават отговор на истината.

Във връзка с настояването за отстраняването му Тодоров добави, че всичко е в ръцете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Ясен Тодоров още веднъж съобщи, че гърмежът, избухнал наоколо до колата на основния прокурор Иван Гешев на 1 май, е „ подложен да убива и не е пиратка единствено за заплашване “.

„ В медийните си изяви съм се придържал към възбраната, а и аз нямам толкоз информация по самото дело, като съм потвърждавал информацията, казана от административния ми началник “, разяснява Ясен Тодоров.

Той добави още, че задграничният специалист, заведен на мястото на гърмежа против основния прокурор, е върховен офицер от израелските специфични служби. Експертът самичък е предложил помощ и е отведен на местопроизшествието, стана известно от думите на Тодоров.

На журналистически въпрос направил ли е Борислав Сарафов опит за прелом в прокуратурата, Ясен Тодоров отговори: „ Поне по този начин наподобява “.

Припомняме, че на 12 май стана известно за импортирано искане заосвобождаване на Ясен Тодоров от длъжността заместник-директор на Националната следствена служба(НСлС), подадено във Висшия правосъден съвет (ВСС) от заместник-главния прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов.

Преди дни в изявление пред държавното радиоСарафов съобщи, че обмисля да предложи Тодоров за освобождение от позицията заместник-директор поради медийните му изяви.

Ясен Тодоров беше определен за поста от Прокурорската гилдия в края на 2021 година, по предложение на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР