Когато прие България и Румъния, ЕС се надяваше, че новите

...
Когато прие България и Румъния, ЕС се надяваше, че новите
Коментари Харесай

След Унгария, Полша и България ЕС бързо отрезвя


Когато одобри България и Румъния, Европейски Съюз се надяваше, че новите страни от Източна Европа бързо ще наложат върховенството на закона. Тази вяра се оказа илюзорна. Включително и по тази причина Западните Балкани още са в чакалнята.

Страните от Западните Балкани към момента висят в чакалнята на Европейски Съюз, само че виновността не е само тяхна. Да, в района към момента ги няма предстоящите промени, а нерешените спорове си тлеят. Но разширението на Европейски Съюз се намира в застой освен заради това.
Редакцията предлага
Със същата мощ като спирачка работи и опитът от последните талази на, които доведоха до съществено отрезвяване както в Брюксел, по този начин и в обособените европейски столици.

Държавите бяха неподготвени

Караниците с Унгария и Полша поради върховенството на закона демонстрират по изключително тягостен метод, че подготовката за банкет въобще не е задоволителна, с цел да бъдат същински обвързани новите страни със стандартите на Европейски Съюз.

А когато одобри и Кипър, Европейски Съюз непринудено внесе на своя земя един териториален спор, който усложнява освен връзките с Турция. Ето за какво страни като Франция по принцип с съображение упорстват, че Европейски Съюз на първо време би трябвало самичък да се реформира преди да се пресилва с приемането на нови членове.

Би било недалновидно

Брюксел няма да прояви предвидливост, в случай че още занапред назове датата за приемането на Западните Балкани – даже и тази дата е чак 2030 година. Защото сега още никой не знае в какво положение ще се намира тогава както самият Европейски Съюз, по този начин и въпросните страни.

На тези страни през днешния ден би трябвало да се предложи съдействие в цялостен размер, само че под нивото на еврочленството. Защото Европа няма право да отстъпва този район на и на Китай.

Николас Бусе, ФАЦ

" Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Frankfurt am Main
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР