Когато през септември миналата година Русия въведе часовете по патриотизъм

...
Когато през септември миналата година Русия въведе часовете по патриотизъм
Коментари Харесай

Путин подготвя Русия за дълъг конфликт 



Когато през септември предходната година Русия вкара часовете по национализъм в началните и междинните учебни заведения, Татяна Червенко реши, че няма да пробутва " пропагандата на Кремъл " на своите възпитаници от осми клас в Москва.

49-годишната жена употребява част от часовете, с цел да преподава математика, и подценява прокарваните от Кремъл тези за спора в Украйна.

Червенко е стимулирана от загрижеността си, че управляващите употребяват принадлежности в руски жанр, с цел да предизвикват патриотизма и да милитаризират обществото - единствено няколко седмици преди Кремъл да разгласи първото приканване в армията след Втората международна война.

Протестът ѝ не остава неусетен.

Училищната администрация я порицава публично два пъти, а през октомври маскирани мъже се появяват на работното ѝ място, вкарват я в полицейски автомобил и я задържат за няколко часа.

Украйна е подготвена за атака, само че в случай че получи от Запада въоръжение

През декември, откакто устоява на възходящия напън от страна на работодателите си, Червенко е уволнена.

" Те желаят да създават дребни бойци. Някои дребни бойци ще отидат на война, други дребни бойци ще създават муниции, а трета група ще създава програмен продукт за подкрепяне на тези старания ", споделя Червенко пред Агенция Франс Прес.

" Те играят дълга игра. "

Радикална промяна

Политически анализатори и социолози настояват, че една година откакто съветският президент Владимир Путин подреди на войските да влязат в Украйна, Кремъл слага обществото на военна основа и се окопава за дълготраен спор.

Тази година Путин произнесе новогодишното си послание, заобиколен от униформени, и сплоти руснаците зад настъплението в Украйна и борбата със Запада.

Социологът Григорий Юдин съобщи, че Кремъл приготвя руснаците за " огромна, екзистенциална война " и просветителната система се употребява за постигането на тази цел.

" Става дума за радикална, цялостна промяна на образованието, с цел да се активизира съветската юноша за война ", споделя Юдин пред Агенция Франс Прес.

" В момента образованието има две функционалности - агитация и главно военно образование. "

До предходната година имаше единствено девет тестови и 27 серийно създадени самолета.

Часовете по национализъм - наречени " Важни диалози " - съчетават ревизионизъм на Втората международна война, уроци за съветските полезности и описа на Кремъл за войските на Москва, които " пазят " сънародниците в Украйна.

На учебните заведения също по този начин е подредено да извършват националния химн и да издигат знамето при започване на всяка седмица.

Очаква се през септември Министерството на образованието да вкара в гимназиите и университетите курсове за боравене с автомати " Калашников " и гранати, като отзвук от руските времена, когато те бяха съществени детайли от образователната стратегия.

В цяла Русия учениците се предизвикват да изпращат писма до съветските бойци в Украйна и да създават камуфлажни мрежи и свещи за окопите.

Мащабната акция на държавното управление за поощряване на патриотизма в обществото е ориентирана и към възрастните.

Билбордовете, приветстващи съветските бойци и буквата Z - признакът на Москва за нападението - са публикувани из цялата страна.

Путин е наредил в кината да се прожектират документални филми, отдадени на настъплението в Украйна.

А военните публицисти, работещи за държавните медии, получиха статут на звезди. Един от тях беше определен за член на Съвета по правата на индивида в Кремъл.

Но съветският президент обърка доста неща и отрицателните последствия за Русия ще останат дълго откакто Путин напусне сцената

Култ към гибелта

В продължение на години Путин използваше Втората международна война като девиз за своята политическа стратегия, придавайки на успеха на Съветския съюз над нацистка Германия статут на фетиш.

Сега държавната телевизия и православната черква се опират на тази горделивост от армията и я издигат на нови висоти.

" Налице е прослава на войната и детайли на фетиш към гибелта ", споделя Юдин.

През септември - когато Путин прикани стотици хиляди резервисти - главата на Руската православна черква, патриарх Кирил, съобщи по време на проповед, че гибелта в Украйна " измива всички грехове ".

Един от водещите пропагандисти на страната, Владимир Соловьов, сподели на руснаците да спрат да се опасяват от гибелта.

" Животът е мощно надценен ", сподели той по държавната телевизия през януари. " Защо да се опасяваме от това, което е неизбежно? "

За Андрей Колесников, старши теоретичен помощник във Фондацията за интернационален мир " Карнеги ", тези събития свидетелстват за пълзящото завръщане на Русия към тоталитаризма.

Логиката на Кремъл, споделя Колесников пред Агенция Франс Прес, е, че " бъдещите генерации би трябвало безропотно да извършват волята на страната ".

" Това към този момент не е просто властническа страна ", предизвести той.

Посещавайки Вашингтон, Зеленски благодари на американците и европейците от името на украинците, както е правил доста пъти. Но в действителност ние сме тези, които би трябвало да им благодарим.

Социолозите настояват, че патриотичният ентусиазъм на Кремъл печели доста руснаци, макар проектите на държавното управление да редуцира обществените разноски и да отдели към една трета от бюджета за защита и сигурност през тази година.

Военен метод на живот

Привърженикът на Путин Николай Карпуткин споделя, че поддържа " специфичната военна интервенция " в Украйна - формалното наименование на Кремъл за спора.

" Ние сме във война със Запада, със западните полезности, които те се пробват да ни наложат ", сподели Карпуткин пред Агенция Франс Прес в развлекателен парк на военна тема край Санкт Петербург.

39-годишният мъж, който докара фамилията си в парка, където децата и родителите им могат да се возят на бойни танкове и да боравят с оръжия, съобщи, че също по този начин поддържа главното военно образование в учебните заведения.

" Трябва да подтикваме патриотизма ", сподели той. " Това е нещо положително. "

" Трябва да пазиме обичайните полезности и суверенитета на нашата татковина. "

Социологът Юдин споделя, че съветските управляващи ще предизвикват военните и патриотичните настроения, до момента в който считат за належащо.

" Военният метод на живот ще продължи, до момента в който Путин и екипът му са в Кремъл ", споделя Юдин.

" Ако те останат там 20 години, тогава Русия ще води война 20 години. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР