Когато през месец април миналата година Илън Мъск обяви намеренията

...
Когато през месец април миналата година Илън Мъск обяви намеренията
Коментари Харесай

Мъск обяви, че пазарната капитализация на Twitter е вече $20 милиарда и започна да раздава бонуси на служителите

Когато през месец април предходната година Илън Мъск разгласи желанията си да придобие Twitter за 44 милиарда $, всички негови следващи дейности официално имаха за цел да понижат цената на тази обществена мрежа, само че през октомври съдът на процедура го принуди да се придържа към първичната оценка на Twitter. Но не щеш ли в този момент Мъск към този момент стартира да раздава бонуси на чиновниците на Twitter въз основа на капитализацията на компанията която към този момент доближи 20 милиарда $.

Това бе обявено на първо време от The Information, който цитира вътрешна информация от Twitter. Очевидно е, че капитализацията на компанията е спаднала доста, откогато тя бе поета от Илън Мъск в края на октомври предходната година. Трябва да се има поради, че личният състав бе скъсен съвсем тройно, а приходите от реклама спаднаха доста. От една страна, това понижава броя на получателите на бонуси под формата на акции на компанията; въпреки това, в случай че нещата продължат да се утежняват, Twitter в близкото бъдеще може да изкупи назад акциите си на по-висока от сегашната цена.

The Wall Street Journal добавя, че тази стратегия за стимулиране на чиновниците значи, че те могат да продадат акциите си назад на компанията след първите шест месеца, като общият период на програмата е четири години. Следващият интервал за назад изкупуване се пада след към една година. Не се прецизира на какъв брой чиновници ще бъде предоставена сходна опция.

Да напомним, че до края на тази година Мъск разчита да излезе на облага на равнище паричен поток.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР