Когато превърнете ежедневните си задачи в простички ритуали, те стават

...
Когато превърнете ежедневните си задачи в простички ритуали, те стават
Коментари Харесай

Първо отлепяш, после облизваш

Когато превърнете ежедневните си задания в простички ритуали, те стават по-значими. Това е начиин да се спасите от самотата, обвързвана с изолацията при пандемичните ограничения, а даже и от депресията, сочи ново изследване. 
Ако потапяте чаена торбичка неведнъж в чашата си или разделите бисквитка, слепена със сметана или крем, с цел да оближете пълнежа, може да се справите по-лесно с пандемичната изолираност. Проучване, ръководено от UC Riverside, откри, че хората, които трансформират досадните ежедневни отговорности в значими дребни ритуали, се усещат по-малко самотни.
„ Открихме, че нещо толкоз просто като приготвянето на чай по избран метод, стига да се пояснява като обред, може да направи прекарването по-смислено “, сподели Томас Крамер, професор по маркетинг в Business School на UC Riverside. „ Това кара хората да се усещат по-малко самотни. “
Документът, оповестен в Journal of Marketing Research, проучва обстоятелството, че хората, които изпитват хронична самотност, постоянно усещат, че животът им няма смисъл. Ритуалите основават подобен. Повечето се случват в празнични, обществени или религиозни групи и укрепват споделените културни полезности. Те са значима част от потребителската просвета. Маркетолозите от дълго време знаят, че ритуалите улесняват взаимоотношенията с потребителите и налагането на марките.
Учените задавали на участниците в проучването въпроси, предопределени да оценят степента им на хронична самотност. Попитали ги за ритуалите, които вършат. После им предложили или да си показват, или фактически да опитват двата образеца - с потапянето на пакетчето в чая и с облизването на бисквитата. Помолили ги да сравнят елементарното пиянство и ястие с ритуалните похвати.Самотниците споделили, че се усещат по-добре откакто трансформирали досадните дейности в церемониални. Категорични били, че има повече смисъл в новия прийом, в сравнение с в старите им рутинни придвижвания.
Потребителите могат да се ангажират по-силно с марки артикули, които основават ритуали към закупуването или потреблението им, тъй като намират смисъл и възприятие за привързаност. Авторите също по този начин допускат, че държавните управления могат да създадат повече за понижаване на необятно публикуваната самотност, като разпространяват ритуали, които не включват съответни варианти за артикули, само че придават смисъл на празния живот.
„ Много хора се пробват да намерят някаква постоянна конструкция сега, тъй като всичко е толкоз безредно ", сподели Крамер. „ Изводите от нашето изследване са, че в случай че се чувствате самотни, би трябвало да си изработите ритуали. Те не би трябвало да са комплицирани и засукани, само че ще ви оказват помощ да се почувствате по-малко самотни, тъй като ви носят чувство за смисъл и цел. “ - прибавя той.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР