Когато председателите на партията и почетният председател Ахмед Доган си

...
Когато председателите на партията и почетният председател Ахмед Доган си
Коментари Харесай

Хасан Азис: Когато председателите на партията си говорят с писма е ясно, че има проблем

Когато ръководителите на партията и почетният ръководител Ахмед Доган си приказват с писма, това е знак, че има проблем. Когато сред ръководителите има разминаване по политики това също е знак, че има проблем. Това съобщи някогашният кмет на Кърджали и едно от знаковите лица на Движение за права и свободи Хасан Азис.

Той означи, че от 33 година е член на Движение за права и свободи и няма друго държание, с изключение на да съблюдава устава на партията. Азис уточни, че в последните дни е непрекъсната връзка с Ахмед Доган. По думите му двамата са обсъждали настоящето и бъдещето развиване на Движение за права и свободи.

Хасан Азис означи, че в устава на партията ясно са посочени мястото и ролята на почетния ръководител. Той акцентира, че съгласно член 9А създателят и първи ръководител е почетен ръководител на Движение за права и свободи. Той въплъщава и показва полезностите на партията. Почетният ръководител може да привиква съвещания на груповите органите. Това значи, че има дейни функционалности и отговорности, разясни Хасан Азис.

По думите му Движение за права и свободи е система партия, с правила, полезности и обичаи. Решеният тук не се взимат въз основата на страсти, категоричен е той.

Хасан Азис означи, че обращенията в първо лице само число, не са присъщи за партията, визирайки множеството изказвания на Делян Пеевски в последните месеци.

Припомняме, че при започване на месеца депутатът Рамадан Аталай разгласи, че има разрив сред Делян Пеевски и Ахмед Доган. Аталай бе изключен от парламентарната група на Движение за права и свободи. Разцеплението в редиците на партията стана явно и от гласуването за проектокабинета на Росен Желязков. 14 народни представители от Движение за права и свободи гласоподаваха " Против ".

Другият съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров акцентира, че партията не може да се ръководи еднолично. Ден по-късно Джейхан Ибрямов също бе изключен от парламентарната група. Депутатът Ердуан Мехмед пък се отрече от поддръжката си за кабинета Росен Желязков.

17 депутати от ДПС излязоха с заявления, в които упорстваха да има един водач - Ахмед Доган. Почетният ръководител на партията се срещна с въпросните народни представители.

Делян Пеевски означи, че конфликт сред него и Ахмед Доган няма и не може да има.

След няколко дни мълчание Ахмед Доган изиска оставката на Делян Пеевски и други знакови лица от Движение за права и свободи. Пеевски категорично отказа да подаде оставка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР