Когато преди четири години Хелън Ганг и Сангхьон Ким се

...
Когато преди четири години Хелън Ганг и Сангхьон Ким се
Коментари Харесай

Cup&Roll Център – ново място за корейска храна

Когато преди четири години Хелън Ганг и Сангхьон Ким се открият в България, те имат желанието да отворят собствен корейски ресторант. Рискът обаче им се коства огромен, по тази причина вземат решение да положат основите с малко място за хранене по-скоро на крайник - Cup&Roll, на " Опълченска " 21.

Интересът на София към първото място за бързо хранене с корейска кухня съумява да изненада своите основатели. Точно тогава на напред във времето още веднъж излиза концепцията за по-голямо заведение, за който обаче им трябват съдружници. Тях Хелън и Сангхьон намират в лицето на своите близки другари Ашли Хо и брачният партньор й Йонгсоб Ом.

Мястото

Първото, с което четиримата се захващат, е да намерят място за своя корейски ресторант. Оказва се, че някогашният китайски в подлеза на " Евлоги Георгиев " е тъкмо каквото търсят - да е в центъра на столицата и да е задоволително огромен. И незабавно се трансформира в " тяхното място ".
 Снимка 440361

Не търсят ентусиазъм от други корейски заведения за хранене, тъй като да създадеш достоверно място за среща с корейската кухня е много мъчно начинание. Дори в Корея някои заведения са обичайни, а други - по-артистични и съвременни.
 Снимка 440368

Затова и четиримата корейци вземат решение да създадат ресторанта си по-различен от първото си заведение за бързо хранене. Името обаче - Cup&Roll, вземат решение да запазят, тъй като към този момент има история и е познато на хората.

Голямата повърхност на Cup&Roll Център разрешава и още нещо - мястото да не е просто ресторант за 100 индивида с градина, само че да има и магазин, който да добавя срещата с корейския обичай и просвета. Затова и тук могат да купят корейски артикули, храна и сувенири.
 Снимка 440370

환영합니다 *

Четиримата притежатели сами взимат всички решенията по какъв начин да наподобява всичко в ресторанта им. Основен акцент слагат върху арт витрините, както и върху къта с обичайните носии Ханбок. Точно тях всеки искащ може да облече и да се снима.
 Снимка 440364

И до момента в който в първото Cup&Roll заведение посетителите са най-вече младежи, почитатели на корейската и k-pop просвета, в ресторанта идват хора от всевъзможни възрасти, които желаят опитват с кухня и атмосфера.

Храната

В Cup&Roll Център идват както хора, които познават и харесват корейската кухня, по този начин и такива, на които им следва за пръв път да опитат нещо обичайно. А общото сред тях е, че всички се радват същински на храната. Затова и най-честият коментар, който се чува тук, е: " Беше ужасно, ще се върнем още веднъж! "
 Булгоги

Булгоги

И се връщат, както гостите в дома на Хелън и Ким. На тях той подготвя обичайни корейския ястия и ги моли за оценка. И на база на техните желания и усет събира в менюто на Cup&Roll най-любимите ястия на българите.
 Омлет с ориз

Омлет с ориз

Ако и на нас ни следва първа среща с корейската кухня, от ресторанта предлагат да опитаме на първо място кимчи - ферментирали зеленчуци с доста подправки, която корейците дефинират като " една от най-здравословните и вкусни храни в света ".
 Бибимбап с месо

Бибимбап с месо

Няма да сгрешим и в случай че си поръчаме булгоги (телешко на скара с марината), бибимбап (смес от ориз, зеленчуци и месо, която може да е както главно, по този начин и като добавка) и пържено пиле по корейски със сладостен чили сос (Korean Fried Chicken) в комбинацията с бира - обичаното на по-младите клиенти.
 Оризов кейк и яг гуа сладки

Оризов кейк и яг гуа сладки

Корейските ястия вървят съвършено и със соджу (традиционен алкохол, сходен на водка), както и с макголи (оризово вино), които също се оферират в Cup&Roll център.
 Бира, обичайно вино и соджу

Бира, обичайно вино и соджу

*Добре пристигнали!

Cup&Roll Център се намира в подлеза при Моста на влюбените (бившият китайски ресторант).

Снимките в текста са направени с най-новия модел на Motorola - motorola one vision
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР